EUR: 325,92 Ft
CHF: 294,08 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Debrecen

Református nagyünnep

A Magyar Református Egyház zsinata megerősítette a II. Helvét Hitvallást Debrecenben és elfogadta a hitvallás új fordítását a debreceni Nagytemplomban.

A zsinat ünnepi ülését a reformáció 500. évében, a hitvallás elfogadásának 450. évfordulóján tartották meg, melyen felvették a Magyar Református Egyház tagjai közé a Kanadai Magyar Református Egyházak Szövetségét és a Luxemburgi Magyar Protestáns Egyesületet. Fekete Károly tiszántúli református püspök köszöntőjében az egyház közösségéről beszélt, amely összekapcsol bennünket 500 évvel ezelőtt élt hitvalló őseinkkel.


Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester és Áder János köztársasági elnök a Magyar Református Egyház úrvacsorás istentiszteleten MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

A zsinat ünnepi ülését követően délután úrvacsorás istentiszteleten adtak hálát „Isten több évszázadot felölelő kegyelméért és megtartó szeretetéért”. Áder János köztársasági elnök részt vett a délelőtti ünnepi ülésen, valamint ott volt a délutáni istentiszteleten is.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét a debreceni református Nagytemplomban
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.