EUR: 325,23 Ft
CHF: 294,83 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb XVII.kerület

Rekorddöntés a juniorkupán

Rekordszámú, 104 nevezővel zajlott a közeli Monoron, a Paplapos Footgolf Club pályáján rendezett V. Junior Footgolf Kupa. Az öt korosztályban versengő fiatalok jelenthetik a labdarúgás és a golf ötvözetéből született sportág hosszú távú utánpótlását.

Kókai Bence már rutinos játékosnak számít (fotó: Hole Hunters)

Nem egyszerű játék  (fotó: Hole Hunters)

Tizennyolc éven aluliak számára rendezték meg az ötödik footgolfos utánpótlástornát. A magyar szövetség tájékoztatásából kiderül, a 2012-es világbajnok, Lengyel Béla utánpótlás-koordinátorként segített a hazai labdarúgóklubok fiataljaival megismertetni a futball és a golf ötvözetéből létrejött sportágat. Az utánpótlás-toborzásnak is beillő, öt korosztályra bontott verseny már az ötödik kiírásnál tart és idén Monorra látogatott, ahol most először száz felett volt a fiatal nevezők létszáma. A verseny rangját mutatja, hogy dr. Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára vállalta az esemény fővédnöki tisztségét.


A legidősebbeknél (U16–18) nem született meglepetés, a rutinos bajnoki résztvevőnek számító Juhász Donát (FTC Footgolf) bizonyult a legjobbnak. Az U14–15-ösöknél Rácz Béla (ASI Dinamo), az U12–13-as korcsoportban az országos bajnokság junior bajnoka, Kókai Bence (Royal), az U10–11-esek között Badó Máté (Royal), míg a legfiatalabbaknál (U8–9) Pasó Milán (FTC Footgolf) nyert.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.