EUR: 363,42 Ft
CHF: 343,79 Ft
2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Egyéb XVII.kerület

Rekorddöntés a juniorkupán

Rekordszámú, 104 nevezővel zajlott a közeli Monoron, a Paplapos Footgolf Club pályáján rendezett V. Junior Footgolf Kupa. Az öt korosztályban versengő fiatalok jelenthetik a labdarúgás és a golf ötvözetéből született sportág hosszú távú utánpótlását.

Kókai Bence már rutinos játékosnak számít (fotó: Hole Hunters)

Nem egyszerű játék  (fotó: Hole Hunters)

Tizennyolc éven aluliak számára rendezték meg az ötödik footgolfos utánpótlástornát. A magyar szövetség tájékoztatásából kiderül, a 2012-es világbajnok, Lengyel Béla utánpótlás-koordinátorként segített a hazai labdarúgóklubok fiataljaival megismertetni a futball és a golf ötvözetéből létrejött sportágat. Az utánpótlás-toborzásnak is beillő, öt korosztályra bontott verseny már az ötödik kiírásnál tart és idén Monorra látogatott, ahol most először száz felett volt a fiatal nevezők létszáma. A verseny rangját mutatja, hogy dr. Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára vállalta az esemény fővédnöki tisztségét.


A legidősebbeknél (U16–18) nem született meglepetés, a rutinos bajnoki résztvevőnek számító Juhász Donát (FTC Footgolf) bizonyult a legjobbnak. Az U14–15-ösöknél Rácz Béla (ASI Dinamo), az U12–13-as korcsoportban az országos bajnokság junior bajnoka, Kókai Bence (Royal), az U10–11-esek között Badó Máté (Royal), míg a legfiatalabbaknál (U8–9) Pasó Milán (FTC Footgolf) nyert.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.