2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Egyéb Győr

Rendőrök a Belváros szívében

A győri közbiztonság országos szinten is kiemelkedő, de azért szükség van az egyenruhások állandó jelenlétére. A Belváros nemrég egy felújított, igényes és modern rendőrirodát kapott, önkormányzati segítséggel.

A Belvárosi Rendőr Iroda újbóli megnyitójára régóta vártak már a városban élők
Fotó: O. Jakócs Péter

A Bajcsy-Zsilinszky utcában található rendőriroda ajtaját korábban majd egy évre bezárták. Kellett is ennyi idő, hogy minden szükséges felújítást elvégezzenek és újra átadhassák az állománynak. Teljes belső renoválás zajlott az elmúlt időben, kicserélték a csöveket, a burkolatot, a kövezetet, mosdót és konyhát is kialakítottak s megfelelően felszerelt irodai helyiségeket rendeztek be.


– Megválasztásom óta arra törekszem, hogy a rendőrséggel jó együttműködése legyen a városnak és a közbiztonság folyamatosan javuljon – mondta Borkai Zsolt polgármester. – Ehhez mindig is fontosnak tartottam megadni a megfelelő támogatást. A rendőriroda mostani átadása azért is lényeges pillanat, hiszen most jön a nyár, számos rendezvény lesz a városban. Az embereknek pedig fontos, hogy a rendőrség elérhető közelségben legyen. A hatékony közterületi jelenléthez pedig elengedhetetlen, hogy egy kiváló körülményeket biztosító iroda álljon a rendőrök rendelkezésére – folytatta a város első embere.

– A rendőrök pihenőidejének kulturált eltöltése mellett a szolgálatban lévők mostantól innen is elérik a rendőrség hivatalos rendszerét – folytatta Csizmadia Gábor dandártábornok, megyei főkapitány. – Így a hatékonyságuk is növekedhet, hiszen nem kell minden ügyintézés miatt a kapitányságra bejönniük, a helyszínről dolgozhatnak. A bűnmegelőzés fontosságát pedig nem lehet elégszer hangsúlyozni, így ezt a cél szolgáló centrumként is működik a jövőben az iroda – hangsúlyozta a rendőrségi vezető.


A rendőrség vezetői és Borkai Zsolt polgármester az új irodában
Fotó: O. Jakócs Péter

A teljes felújítás nem jöhetett volna létre az önkormányzat támogatása nélkül. Fekete Dávid alpolgármester és belvárosi önkormányzati képviselő kiemelte: Somogyi Tivadar képviselőtársával együtt nagyon fontosnak tartják a körzeteik közbiztonságát.

– Az önkormányzat több mint hétmillió forintos támogatással segítette ezt a beruházást. Nagyon fontos, hogy a rendőrök kulturált körülmények között tölthessék a pihenőidejüket, illetve az esetleges bejelentésekkel kapcsolatban azonnal intézkedhessenek. Fontos a jelenlétük a Belvárosban, s örülünk, ha segítségükre lehetünk, hiszen évről évre növekvő összegű támogatással tudjuk segíteni a munkájukat: tavaly 14 millió, idén pedig már 16 millió forintot tudtunk folyósítani – zárta Fekete Dávid alpolgármester.

Radnóti Ákos városfejlesztésért felelős alpolgármesterként kitért arra is, hogy kiváló az együttműködés a megyei és a városi rendőrkapitánysággal is, ami a rendőség jó eredményeinek is köszönhető.

A szolgálatban lévő rendőrök a bejelentésekkel már a helyszínről képesek dolgozni
Fotó: O. Jakócs Péter

– Azon kívül, hogy a szolgálatot ellátó rendőrök körülményei javultak, a bejárati ajtó mellé egy 0-tól 24 óráig működő jelzőrendszer is felkerült, amely a rendőrség ügyeletén csöng, így bármikor segíteni tudnak a lakosságnak. Éljenek ezzel a lehetőséggel, ha szükséges! Említhetném a kamerarendszer kiépítését, a kerékpárjelölő programot, de számos egyéb infrastrukturális fejlődés volt és lesz még! Győrben a közbiztonság jó, de ezekkel a fejlesztésekkel még jobbá tehetjük – mondta el Radnóti Ákos.

Kapcsolódó Cikkek