2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Kecskemét

Richárd zenéjétől zeng Zsombó

Már megkezdődtek az idei Zsombói Szabadtéri Játékok egyik fő produkciója, a Lúdas Matyi musical olvasópróbái. A családi darab zenéjét a kecskeméti Katona József Színház karmestere, Látó Richárd szerezte.

Az alkotók célja, hogy az előadás megőrizze a magyar kultúra patináját, mégis mai, modern hangon szólaljon meg. Látó Richárd úgy tartja, a jó zeneszerzőnek zeneileg is univerzálisnak kell lennie. A kecskeméti művész 2014-ben Kortárs Szimfonikus Oratóriumot, 2016-ban a Katona József Színházban gyermekdarab kísérőzenéjét és Requiem címmel zongoraversenyt szerzett.


Látó Richárd, zeneszerző.
forrás: hiros.hu

– A kecskeméti színházi munkámon kívül az országot is járom, a kassai Thália Színházban kerültem kapcsolatba Korognai Károllyal, ő volt ott akkoriban a művészeti vezető főrendező. Megkeresett engem tavaly ősszel, hogy szeretnének egy új magyar musicalt készíteni, és felkért a feladatra. Örömmel vállaltam, remélem, hogy ezzel Kecskemét hírnevét is öregbíthetem. Boldog  vagyok, hogy ennyi feladat talált meg eddig, és remélem, még sok munka vár rám – árulta el Látó Richárd.

Noha gyermekdarabról van szó, felnőtteknek is bátran ajánlják az előadást a megálmodói: sokkal összetettebb történetet kapnak majd a nézők,  mint a régi mesefilm és film esetében.

– Minden szereplő dalra fakad a színpadon, musicalstílust teremtettem meg, de belecsempésztem blues-, jazz-, funky-, operettelemeket is. A végeredmény nagyon színes, izgalmas produkció lesz – mesélte a zeneszerző.

A két felvonásos előadást július 7-én és 8-án játsszák majd a zsombói Rózsa Sándor Csárdánál, amely elé egy 600 férőhelyes tribünt állítanak fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.