2019. július 19., péntek
Emília

Külföld

Robbanás és tűz volt egy áruházban, sokan megsérültek

Robbanás és tűz volt szombat hajnalban egy áruházban az Irán déli részén található Siráz városban, 37-en megsérültek – jelentették állami médiumok. A városi tűzoltóparancsnok később közölte, hogy gázszivárgás vagy valamilyen más robbanásveszélyes anyag okozhatta a detonációt.

Az áruház egy kétszintes épület alsó szintjén helyezkedik el, a felső szinten pedig vannak lakások is. A robbanás olyan hangos volt, hogy a város legtöbb részén hallani lehetett. Hatására az áruházban kidőltek egyes falszakaszok, betört sok üzlet kirakata. Később a tűz elérte az épület felső szintjét.


A sérültek közül senki nincs válságos állapotban, de 15 embert kórházba kellett vinni – közölte Farsz tartomány mentőszolgálatának vezetője az IRNA hírügynökség szerint.

A ramadán böjti hónap idején, amikor a muzulmánoknak csak éjszaka szabad étkezni, nem ritka, hogy sokan vásárolnak egészen hajnalig.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csalással migránsok kitoloncolását próbálták megakadályozni

  Csalással migránsok kitoloncolását próbálták megakadályozni

  Egy orvost, az egészségügyi személyzet további két tagját és egy tolmácsot is őrizetbe vettek csütörtökön a görög hatóságok a Számosz szigetén működő menekültügyi központban, mert hamis orvosi igazolásokkal igyekeztek megakadályozni migránsok kitoloncolását.

 • A nap képe: Mondd, hogy csííz!

  A nap képe: Mondd, hogy csííz!

  Sokan úgy gondolják, hogy a természetfotózás egy igen unalmas szakma, hiszen van, hogy órákat, sőt napokat kell várni a megfelelő témára különféle álcákba bújva.

 • Biztonsági alkalmazott lopott az adóhatóságtól

  Biztonsági alkalmazott lopott az adóhatóságtól

  Elfogtak egy húszéves bolgár kiberbiztonsági alkalmazottat, mert vélhetőleg részt vett az adóhatóság elleni hackertámadásban, amelynek során bolgár adófizetők millióinak személyes adatai kerültek illetéktelenek kezébe.