EUR: 322,78 Ft
CHF: 285,77 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Győr

Rómából érkezett Győrbe az EYOF lángja

A római ceremóniát követően, május 24-én délután érkezett a rendező városba a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lángja. A lángfogadó ünnepséget a The Biebers koncertje zárta.

A Péri Reptéren szállt le az a gép, amely Rómából hozta haza az EYOF-lángot és a küldöttséget
Fotó: Marcali Gábor

Borkai Zsolt polgármester mellett Berki Krisztián (torna), Görbicz Anita (kézilabda), Jakabos Zsuzsanna (úszás), Karakas Hedvig (dzsúdó), Pars Krisztián (atlétika), Laklóth Anna (kosárlabda) és Borissza Johanna Kitti (kerékpár), valamint Varga Bence (úszás), Pál Tamara (kézilabda), Lendvai Luca (atlétika), Füri Márton (kerékpár), Sipőcz Richárd (dzsúdó) és Mészáros Krisztofer (torna) fiatal sportági nagykövetek kísérték a lángot.


A Városháza előtti téren a győriek felvételről láthatták a hétfői római lángceremóniát és a péri megérkezést, az egybegyűlteket Borkai Zsolt polgármester köszöntötte. Mint mondta, egy közös álom beteljesülése a mai nap, amikor megérkezett Győrbe az olimpiai eszme egyik kiemelkedő jelképe.

– Rengeteg munka és széles körű összefogás kellett ahhoz, hogy 60 nappal az esemény előtt elmondhassuk, jól állunk a felkészülésben, nagyszerű létesítmények épülnek, halad a szervezés, és immár a láng is itt lehet velünk. Rómában olyan pillanatokat élhettünk át, amelyekre mindig emlékezni fogunk, ma és az országos lángfutás során is ezt az érzést szeretnénk átadni minden magyarnak – mondta el a polgármester.


– Sok szép pillanatot élhettem át életemben, amelyek közül néhány az olimpiákhoz kötődik, és amelyek sorába a mai nap is lép. Az olimpiai részvétel semmihez sem hasonlítható, és óriási dolog, hogy több ezer fiatal ezt itt, Győrben élheti majd át – összegzett Görbicz Anita.

Görbicz Anita és Borkai Zsolt megérkeztek az EYOF lánggal
Fotó: Marcali Gábor

– A római ceremónián részt venni csodálatos érzés volt, olimpiai bajnokként is beleborzongok, hogy Magyarországon lehetünk egy olimpiai esemény részesei – fűzte hozzá Berki Krisztián.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere a Városháza előtt helyezte el az EYOF-lángját
Fotó: Marcali Gábor

Jakabos Zsuzsanna szerint fantasztikus élmény lesz a magyar fiatalok számára, hogy hazai versenyen, hazai közönség előtt mutathatják meg tudásukat, míg Karakas Hedvig arról mesélt, hogy korábban sohasem foghatta az olimpiai eszmét jelképező fáklyát, ezért ez a nap egy örök emlék marad a számára. Pars Krisztán a római úttal kapcsolatban hangsúlyozta, a sportolók hírnökként voltak jelen az eseményen, és a lánggal együtt elhozták a fiataloknak az olimpiai üzenetet.

A lángfogadó műsorban Szalóki Ági és a Győri Balett működött közre, az őrlángot pedig Borkai Zsolt helyezte el a Városháza téren felállított installáción. A ceremónia végén a The Biebers adta elő az EYOF hivatalos dalát, az ősbemutatót követően pedig az együttes egy fergeteges élő koncerttel ajándékozta meg a látogatókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.