2019. július 22., hétfő
Magdolna

Sport

Ron Dennis kiszállt a McLarenből, eladta részesedését

Harminchét év után véget ért a Ron Dennis-korszak a McLarennél: a Forma-1-es istállót korábban hosszú ideig csapatfőnökként irányító szakember eladta 25 százalékos részesedését a konszernben.

A McLaren-csoport pénteken közölte, hogy az üzlet lezajlott.

Médiainformációk szerint a bahreini és szaúdi tulajdonostársak 275 millió fontot fizettek a 70 éves Ron Dennisnek, aki 1981 és 2009 között volt F1-es csapatfőnök.

A brit üzletember vezető pozíciója már tavaly novemberben megingott a McLarennél, miután összetűzésbe keveredett a szaúdi Manszur Ojjehhel.

Dennis irányítása alatt olyan pilóták vezették a McLaren autóit, mint Ayrton Senna, Niki Lauda és Alain Prost, illetve Lewis Hamiltonnak is ő adta az első lehetőséget az autósport elitkategóriájában. A wokingi székhelyű istálló 17 világbajnoki címet szerzett és 158 futamgyőzelmet aratott Dennisszel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tájfunban győztek a pólós lányok

  Tájfunban győztek a pólós lányok

  A magyar női vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

 • Aranyért úszik ma Hosszú Katinka

  Aranyért úszik ma Hosszú Katinka

  Megkezdődtek a kvangdzsui vizes világbajnokságon a úszó számok tegnap. A magyarok közül Késely Ajna volt legközelebb az éremhez, azonban két századdal lemadt a bronzról 400 méter gyorson.

 • Sportos vakáció a városban

  Sportos vakáció a városban

  Ezen a nyáron is megrendezi Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható a Sportos vakáció a városban elnevezésű eseménysorozatot.