2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Nagykanizsa

Ronaldo kedvence Kiskanizsán

Kiskanizsa fagyisáról mindenki tudja, hogy a Barcelonáért, idehaza pedig a Fradiért dobog a szíve. A volt futballedző fagyizója ennek megfelelően teli van ereklyékkel, válogatott mezekkel, sztárok és a hajdani kanizsai futballélet relikviáival.

Ám a foci a hűtőpultból sem hiányozhat. Horváth „Mákos” Ferenc elkészítette már Messi kedvencét, és a tavalyi Európa-bajnokság apropóján édes nyalánksággal tisztelgett barátja, Juhász Roland előtt is. Most, hogy a Barca helyett a Real jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, s persze azért is, mert fia megrögzött Madrid-fanatikus, eljött az ideje annak, hogy Ronaldóra hangszerelve is szülessen egy hűsítő fagyikreáció, amely egyébként a pultban Messi kedvence mellett kapott helyet.


Horvát „Mákos” Ferenc – világsztárokkal… (Fotó: Gergely Szilárd)

– A Messi-fagyi a Barcelona sztárjának szeretett csokijából készül, Ronaldóról pedig Fecó, a fiam olvasta egyszer, hogy imádja a gesztenyepürét. Nos, ezért a Ronaldo kedvencét úgy készítjük, hogy egy tejes alaphoz gesztenyemasszát teszünk és ezt megszórjuk grillázzsal. Ma már a második adagot készítjük ebből, mert az apró futballpalánták, függetlenül attól, hogy szeretik-e a gesztenyét, csak ezt kérik – avat be a kulisszatitkokba Horváth „Mákos” Ferenc. A fagyizótulajdonos sportkapcsolatai is élénkek, a napokban beszélt például Keller Józseffel, a Fradi legendájával, akit egy kanizsai sportos gálára csábított, és természetesen gratulált régi barátjának, Pintér Attilának, aki visszajuttatta az NB I-be a Puskás Akadémiát. Horváth „Mákos” Ferenc arra készül, hogy testvérével és fiával – szokás szerint – ősszel, a fagyiszezon után, útra kel, és megnéz egy-két BL-meccset. Persze olyat, amelyen a Barcelona játszik. Mert neki nem Ronaldo, hanem Messi a kedvence.

Kapcsolódó Cikkek