EUR: 324,06 Ft
CHF: 290,53 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Életmód

Sárkányok a Marinában, kutyusok a Riviérán

Balatonfüreden nem ritkák a gyerekekkel sétáló sárkányok

A nyári szálláshelykeresésnél a két leggyakoribb igény a gyerek- és az állatbarát szálloda.

A gyerekbarát szállodák többnyire all inclusive, azaz korlátlan fogyasztást kínálnak, és miközben a szülők pihennek, a gyerekek kitüntetett figyelmet élveznek, animátorok gondoskodnak a színes programról, és emellett rengeteg családi elfoglaltságot is kínálnak. Az állatbarát szállodákban zárt udvarra nyíló apartmanok találhatók, kutyafuttatók, sőt akár külön wellness és fitnesz is jár a kedvenceknek.


Balatonfüred két ikonikus szállodája, a Hotel Marina és a Hotel Annabella igazi gyerekbarát pihenőhely. A bowlingpálya és az Xbox-szoba mellett a Marinában életre kel egy különös sárkánykaland is. Felhőhegyi Balázs Sárkánykalandok II. – Balatonfüred lovagjai című története interaktív részletekkel elevenedik meg a közösségi terekben. A recepción, a játszószobában, az emeleti folyosókon és a kertben Zsibongócia, Rejtekfölde és Ármányföld titokzatos világa veszi körül a gyerekeket, akik nyaralásuk alatt átélhetik a fantáziadús mese főhőseinek kalandjait.

Ugrálhatnak Bolyhoskán, bekukucskálhatnak az Ó-fába, fagyizhatnak Fintorka fagyizójában, megleshetik a vakondlyukat, és egy térkép segítségével sárkánykeresésre is indulhatnak. A Hotel Annabella kis vendégei sem maradnak sárkánykalandok nélkül, hiszen a most megújult multifunkciós különterem és a kerti játszótér minden igényt kielégít. Itt készülnek a koboldlándzsák és -pajzsok, sőt a legbátrabbak itt készülhetnek fel a Nagy Aranyhal Tusára.

Az állatbarát szállodákban külön koszt jár a kutyáknak

Siófokon, a Riviéra Apartmanházban szívesen látják négylábú kedvenceinket is, a helyi parkba szintén lehet kutyát vinni, külön tábla jelzi a kutyatoalettet. Minden második étteremnél, üzletnél tesznek ki kutyaitatót.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy kis plusz és könnyebb a társkeresés

  Egy kis plusz és könnyebb a társkeresés

  Az elmagányosodás felé haladunk, pedig ennek nem kellene így lennie. Ideje, hogy végre a ducik is visszanyerjék önbizalmukat, és ne mondjanak le arról, hogy megtalálják életük szerelmét.

 • Így küzdhetjük le a műanyagfüggőséget

  Így küzdhetjük le a műanyagfüggőséget

  A műanyagok olyan mértékben átszőtték mindennapjainkat, hogy már észre sem vesszük őket. Kényelmes. Olcsó. Kikerülhetetlen. A szomorú igazság azonban az, hogy az általunk használt műanyagok több mint 70 százalékát nem hasznosítjuk újra, és nagy részük végül az óceánokban vagy folyókban végzi.

 • Dubaj drónnal és objektívvel

  Dubaj drónnal és objektívvel

  Dubairól elsőre sokaknak a luxus, a gazdagság és a fényűzés jut eszébe, na meg a gyönyörű kelet-európai lányok és az olajsejkek üzleti kapcsolata.