2020. január 18., szombat
Piroska

Belföld

Semjén: Meg kell állítani a migrációt

Magyarország megvédéséhez meg kell állítani a migrációt, támogatni kell a magyar családokat és meg kell erősíteni a keresztény identitást – jelentette ki a KDNP elnöke kedden Budapesten, a Fidesz-frakció nemzeti konzultációt kísérő országjáró rendezvénysorozatának záróeseményén.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közölte: a nemzeti konzultáción a magyar nemzet “tanúságot tett” a józan ész, az életösztön és az önvédelem mellett.


Kijelentette: a migrációban az a legveszélyesebb, hogy nem visszacsinálható.

A migránsok befogadásáról azt mondta, a keresztény válasz erre az “állapotbeli kötelességről” szóló tanítás. Kifejtette: egy embernek elsődleges kötelessége a családja iránt van, majd a barátai, rokonai iránt, azt követően a nemzet, és végül az emberiség iránt.


“Nem keresztény lennék, hanem elmebeteg, ha 20 hajléktalant beraknék a fürdőszobába és a konyhába a feleségem, az anyám és a három gyermekem mellé” – fogalmazott.

Semjén Zsolt szerint amit a magyar kormány tesz, az pontosan a keresztény tanítás: sokkal több segítséget nyújt Magyarország a bajba jutott embereknek a szülőföldjükön, mint a sokkal gazdagabb nyugati országok.

A családok megerősítéséről közölte: olyan családpolitikát kell folytatni, amely lehetővé teszi, hogy a magyar gyerekek magyar családokban, magyar kultúrában nőjenek fel. Szerinte nincs még egy kormány, amely annyit tett volna a családokért, mint a mostani.

A miniszterelnök-helyettes a keresztény identitás megerősítéséről azt mondta, “a spirituális megerősítést” segíti Magyarország alaptörvénye, amely hangsúlyozza a keresztény értékeket és amely Szent István örökségét állítja például a nemzet elé.

Semjén Zsolt közölte: Barankovics István óta, 73 éve nem volt olyan befolyásos a KDNP, soha nem volt akkora súlya, soha nem volt olyan “értékhatalmi ereje”, mint ma Európa “legkereszténydemokratább” kormányában.

Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője azt hangsúlyozta, hogy a Fidesz-KDNP először gazdaságilag, majd a bevándorlástól védte meg az országot. Kifejtette, 2010-ben a napnál világosabb volt, hogy gazdasági eszközökkel kell megvédeni az országot, amely a végletekig ki volt szolgáltatva és azonnal intézkedéseket kívánt.

Magyarország el volt adósodva, a hiány 7-9 százalék volt, a kamatok pedig az egekben – mondta, kiemelve, hogy 2011 után a költségvetési hiány 3 százalék alatt maradt, az ország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól és a külső államadósság is már 74 százalék alatt van. Kitért arra is, hogy ma már kevesebb mint 25 százalékos a külső államadósság, a magyarok kezében pedig már 4200 milliárd forint értékű állampapír van, szemben a korábbi 750 milliárddal.

Ez egy biztos pont – értékelt Kósa Lajos.

Közölte azt is, hogy a szocialisták 900 ezer családot sodortak devizahitel-csapdába, ma már az ország ebből a szempontból is biztonságban van.

Kósa Lajos hangsúlyozta: Magyarország azért tudja megvédeni határait, ellenállni az “inváziónak”, mert pénzügyi értelemben megtámadhatatlan.

Ha nincs az első akció, nincs esélyünk megvédeni az országot és “porig romboltak volna” – mondta, példaként Görögországot említve.

A határzár létesítése előtt 400 ezer ember ment keresztül Magyarországon, azóta viszont csak 738 jött és 19 ezret tartóztattak fel a hatóságok – mondta. Megjegyezte: Olaszországból ezek a tömegek már nem mennek tovább, illúzió lenne azt gondolni, hogy itt csak átmennének és nem maradnának itt.

Azt mondta, Orbán Viktor az esküjét, miszerint megvédi az országot, a lehető legszorosabb értelemben teljesítette.

Amíg a Fidesz és a KDNP kormányoz, addig “az országot biztosan meg fogjuk védeni” – hangoztatta a politikus.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kijelentette: jelentős gazdasági sikereket ért el Magyarország az elmúlt években, olyan eredményeket, amelyeket az emberek is sikernek tartanak. Kiemelte: a siker ma mást jelent, mint korábban, ma azt jelenti, amit a magyarok többsége sikernek gondol, vagyis azt, hogy növekednek a bérek, több a munkahely, és az emberek olyan munkahelyet találhatnak, amelynek révén magukat és a családjukat el tudják tartani.

A miniszter szerint a szocialista kormányok alatt a hitelfelvételt tartották sikernek, és azt, hogy az állami vagyon stratégiailag meghatározó elemeit értékesítették.

“Mi viszont azt tartjuk sikernek, hogy az országban több a munkahely, többen dolgoznak, növekednek a bérek, és elkerültük a gazdasági csődhelyzetet” – sorolta.

Varga Mihály hozzátette: arra törekednek, hogy a hitelállomány leépüljön, és “az állam addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér”.

Úgy vélte, az elmúlt években a gazdaságpolitika egyik legfontosabb eredménye az volt, hogy az európai trendekkel szemben Magyarországon csökkent az adósság mértéke, a hiány tartósan 3 százalék alatt van, és az ország túljutott azon a sokkon, amelyet az előző szocialista kormányok okoztak, törleszteni tudta a hiteleit.

A stratégiailag meghatározó vagyontárgyak újra állami tulajdonban vannak és részét képezhetik a gazdaságpolitikának – közölte.

A miniszter elmondta, hogy “a kamatok történelmi mélységbe jutottak”, jelentősen csökkent a családok hitele mögötti árfolyamkockázat, a munkanélküliségi ráta visszaesett, növekednek a bérek, csökkennek az adók és a közterhek, valamint a minimálbérek is tovább emelkednek.

Az olcsó bérekre hosszú távon nem épülhet az ország versenyképessége – mutatott rá.

Varga Mihály szerint “gazdasági háború” van, amelyben az egyre fejlődő, egyre versenyképesebb közép-európai országok a célpontok, de “nekünk nem szabad meghátrálni”.

A gazdasági sikerekhez szükséges az emberek támogatása is, amelyet a nemzeti konzultációban megkaptak azoktól, akiknek meggyőződésük, hogy “Magyarország jó úton jár” – mondta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cser Ágnes: Igazságtalan és etikátlan az orvoskamara javaslata

    Cser Ágnes: Igazságtalan és etikátlan az orvoskamara javaslata

    Az érdekképviselet etikátlannak és igazságtalannak tartja az orvoskamara javaslatát, amely szerint büntetni kellene a paraszolvenciát – mondta Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

  • Ezt a terméket hívta vissza a Rossmann

    Ezt a terméket hívta vissza a Rossmann

    A Rossmann Magyarország Kft. visszahívta az 500 grammos enerBIO Szójapehely elnevezésű termékét tropánalkaloid-szennyezettség miatt, a vállalkozás a termék visszahívásáról a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih) is tájékoztatta – közölte a hivatal pénteken honlapján.