2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld

Simicskó: Elkötelezettek vagyunk a terrorizmus elleni küzdelemben

A kormány elkötelezett a terrorizmus, az Iszlám Állam elleni küzdelemben – jelentette ki a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Simicskó István azt mondta, százötvenről kétszázra akarják növelni az iraki magyar kontingens létszámát, és a mandátumot is meg kívánják hosszabbítani az év vége helyett 2019 végéig.


Úgy vélekedett, hogy az európai országoknak többet kell tenniük a biztonságuk érdekében.

Magyarország 2024-re teljesíteni tudja, hogy a honvédelmi ráfordítások elérjék a bruttó hazai termék (GDP) 2 százalékát – jelentette ki, hozzátéve: a költségek legalább 20 százalékát fejlesztésekre fordítanák.

Az új eszközök beszerzése mellett a régiek megtartása is fontos, ezért modernizálnak például helikoptereket – jegyezte meg Simicskó István.

Közölte: tízéves tervükben egy 30 ezer emberből álló hivatásos, szerződéses és mellé egy 20 ezres tartalékos állomány létrehozását tűzték ki célul.

A kormány az illetményemeléssel is a katonák megbecsülését fejezi ki – mondta.

A honvédelmi miniszter arról is beszélt, hogy stratégiai fontosságú a Nyugat-Balkán stabilitása.

Kapcsolódó Cikkek

 • Már igényelhető a kibővített csok

  Már igényelhető a kibővített csok

  Július 1-jétől igényelhető a kormány hétpontos családvédelmi akciótervéből négy pont, köztük a kibővített családi otthonteremtési kedvezmény is, amelynek már a falusi változata is elérhető a lakosság számára.

 • 500 ezer magyar horgászik

  500 ezer magyar horgászik

  Alig öt év alatt szinte megduplázódott a hazai vizeken legálisan pecázó horgászok száma, csaknem félmillióan rendelkeznek állami horgászjeggyel.

 • Helyet a diákoknak!

  Helyet a diákoknak!

  A vidékről érkező diákok körülbelül 6-8 százalékának lenne szüksége kollégiumi elhelyezésre, ám a Réti úti épület már nagyon rossz állapotban volt.