EUR: 323,21 Ft
CHF: 290,10 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Belföld

Soltész: Négy és fél milliárd forintot kapnak a karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztésre

Négy és fél milliárd forint támogatást kap kilenc karitatív szervezet infrastrukturális fejlesztésre – közölte az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a Karitatív Tanács (KT) elnöke szerdán Budapesten.

Soltész Miklós ismertette: a KT tagszervezetei közül a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt 650-650 millió forintot, a Baptista Szeretetszolgálat 638 millió forintot nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán.


Mellettük az Egységes Magyar Izraelita Hitközség, a Johannita Segítő Szolgálat és a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat kapott 200-200 millió forint támogatást.

A pályázaton elnyert pénzből 35 település 40 helyszínén valósulnak meg infrastrukturális beruházások – mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy ez egyedülálló mértékű fejlesztés a magyar segélyszervezetek történetében.

Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára elmondta: a pályázat célja erősíteni a segélyszervezetek országos lefedettségét, hogy minél több rászoruló közösséget, családot elérjenek. A szervezetek a támogatásból logisztikai központokat, közösségi tereket hoznak létre, illetve fejlesztenek, valamint gépjárműveket és különböző eszközöket vásárolnak.

Kitért arra: 15 szervezet pályázott összesen 6,8 milliárd támogatási igénnyel, közülük végül kilencet támogattak.

Az államtitkár szavai szerint szerencsére sokan vannak Magyarországon, akik rászoruló, hátrányos helyzetű honfitársaikon segíteni próbálnak, akik hivatásuknak tekintik, hogy az elesett emberekről gondoskodjanak. E munkában élen járnak az egyházi és civil karitatív szervezetek.

A kormánynak közös a célja ezekkel a szervezetekkel, ezért feladatának tekinti, hogy támogassa őket küldetésük teljesítésében – mondta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szelíd turizmus a magyar Toszkánán

  Szelíd turizmus a magyar Toszkánán

  Végre! Véget ér a megterhelő iskolaév – már csak a bizonyítványra kell pár napot várni, de sok meglepetés nem éri az embert –, és irány a szabadság.

 • 2200 milliárd jut a családoknak jövőre

  2200 milliárd jut a családoknak jövőre

  Az Országgyűlés szerdán kezdte meg a jövő évi költségvetés általános vitáját, a képviselők egymás után három napon tárgyalnak a kormány javaslatáról.

 • Elkezdődött a körúti villamosvonal felújítása

  Elkezdődött a körúti villamosvonal felújítása

  A nyár beköszöntével folytatódott a 4-es és a 6-os villamos vonalának felújítása. Szombat óta a szokásos nyári villamosfelújítás miatt pótlóbuszok járnak a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között.