2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Belföld

Soros: Az Európai Unió létét veszély fenyegeti, alapvető reformokra van szükség

Veszély fenyegeti az Európai Unió létét, a kontinensnek számos kihívással kell megküzdenie, ezért mielőbb mélyreható reformokra van szükség – jelentette ki Soros György egy brüsszeli gazdasági fórumon csütörtökön.

A magyar származású amerikai üzletember vitaindító beszédében hangsúlyozta, az unió komoly belső és külső kihívásokkal néz szembe.

Az EU-t ellenséges erők veszik körül: Vlagyimir Putyin elnök Oroszországa, Recep Tayyip Erdogan államfő Törökországa, Abdel-Fattáh esz-Szíszi Egyiptomja és az az Egyesült Államok, amelyet Donald Trump szeretne létrehozni – fogalmazott.

A belső kihívások között a milliárdos elsősorban azt említette, hogy idejét múlt szerződések alapján működik az unió, és hogy egyre többen ellenségként tekintenek az EU-ra.

Az Európai Bizottság rendezvényén szakértők mellett több uniós biztos és európai parlamenti képviselő is részt vesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Epermester Pincészet – Kaland

  Epermester Pincészet – Kaland

  Tahitótfalui eperből és dánszentmiklósi cigánymeggyből készült félédes gyümölcsbor házasítás, ami 2015-ben elnyerte Az Év Legjobb Fehér Gyümölcsbora díjat.

 • Migránsokat telepítene Budapestre Karácsony

  Migránsokat telepítene Budapestre Karácsony

  Karácsony Gergely Budapest főpolgármestereként valószínűleg folytatná azt a migránsbarát politikát, amit Zugló vezetőjeként képviselt – mondta Hollik István kormányszóvivő.

 • Világsztárt fogadott Tarlós István

  Világsztárt fogadott Tarlós István

  A Budapesten forgató világsztárt, Scarlett Johanssont fogadta hivatalában Tarlós István főpolgármester és helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra.