EUR: 325,97 Ft
CHF: 294,31 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Belföld

Soros emberei kiképzőtábort tartottak Budapesten

Az erőszakmentes konfliktusokért és a kormánybuktatásokért lelkesen rajongó Megújuló Magyarországért Alapítvány „Ellenállás, engedetlenség – Erőszak nélkül?” címmel rendezett vitaesten vett részt a PestiSrácok.hu.

A rendezvényen azt fejtegették, vajon mitől lesz sikeres vagy kudarcos egy erőszakmentes mozgalom, és hol tart ma Magyarország az ilyen jellegű megmozdulásokat illetően. Az eseményen a téma kiváló nemzetközi és hazai szakértői hasznos tippekkel, trükkökkel, tanácsokkal látták el a hallgatóságot, akik hamarosan talán élni is fognak az ott elsajátított különleges képességekkel – írja a lap.


A PestiSrácok.hu beszámolója szerint szerdán este a Megújuló Magyarországért Alapítvány az ICNC (International Center on Nonviolent Conflict) segítségével azon igyekeztek, hogy szimpatikussá tegyék az erőszakmentes- és/vagy színes forradalmakat, a polgári elégedetlenséget, az erőszakmentes konfliktusokat, a kormánybuktatásokat, illetve hasznos tippekkel lássák el a résztvevőket, hiszen ki tudja, mikor lesz szükség egy ilyen tudásra az éppen zajló szabadtéri diszkóforradalmak idején.

A ICNC leginkább azzal foglalkozik, hogy megfigyelje, segítse és elemezze az olyan mozgalmakat, amelyek erőszakmentesen, gyakran a polgári engedetlenség módszerével szeretne jogokat (vagy esetleg kormányváltást) kicsikarni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Az utóbbi hónapokban folytatódik az a tendencia, miszerint hónapról hónapra egy-egy tized százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta – közölte Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

 • Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Soros György mintegy 200 európai lobbiszervezete levélben fordult az Európai Néppárthoz azért, hogy megakadályozza a fideszes Hidvéghi Balázs megválasztását az egyik bizottság alelnöki posztjára, és megvétózzon más fideszes jelölteket is.

 • 1,6 milliárdos fejlesztés a mentőknél

  1,6 milliárdos fejlesztés a mentőknél

  Soha nem történt ekkora fejlesztés a mentőszolgálat történetében, miután az Országos Mentőszolgálat kormányzati forrásból 1,6 milliárd forintért vásárolhatott új eszközöket.

 • Újjászületik a Blaha Lujza tér

  Újjászületik a Blaha Lujza tér

  A tervek szerint 2021 végére újulhat meg a Blaha Lujza tér, több mint négymilliárd forintos fővárosi és kormányzati forrásból.