2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Belföld

Soros megtámadta Magyarországot

Soros György beletaposott a gázba. Szándékai szerint hamarosan menekültek hada áraszthatja el Európát. Brüsszelbe is azért érkezett, hogy leadja a rendelést a migráció és a betelepítések felgyorsítása érdekében. Közben pedig nyíltan megtámadta Magyarországot is.

/Fotó: MTI/EPA/LAURENT GILLIERON

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője szerint Soros György csütörtökön megjelent írásával nyíltan hadat üzent Magyarország demokratikusan megválasztott miniszterelnökének és kormányának, világossá téve, hogy minden tőle telhető antidemokratikus lépést kész megtenni a kabinet vereségéért.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, Soros György hosszú ideje hadüzenet nélküli háborút folytat Magyarországgal szemben, mostani, hadüzenettel felérő írásával pedig ez mindenki számára egyértelművé is válhat.
– Ha harc, hát legyen harc, állunk elébe! – mondta Deutsch Tamás, aki abban reménykedett, hogy Soros György talán idáig nem jut el. Emellett közölte, levélben kéri az Európai Bizottságot, hozza nyilvánosságra, mi hangzott el a bevándorláspolitikával foglalkozó uniós biztos és Soros találkozóján.


Soros György a hvg.hu-n megjelent írásában támadást indított Magyarország és személyesen Orbán Viktor ellen. Ennek hátterében a migráció kérdése áll. Ezzel Soros megpróbálhatja elterelni a figyelmet a CBS-interjúról, amely szerdán került elő, amikor kiderült, hogy az amerikai tévécsatorna nem hajlandó eladni egy húszéves Soros-interjú jogait az Echo TV-nek. Az interjúban Soros elmondta például, hogy nincs bűntudata amiatt, mert tőzsdei machinációival súlyos károkat okoz a társadalmaknak.

Soros, a tőzsdei spekuláns nem véletlenül érkezett Brüsszelbe. Az Európai Bizottság honlapja szerint Dimitrisz Avramopulosz migrációs biztossal van hivatalos tárgyalása. Ismerve Soros György programját, miszerint legalább évi egymillió migránst akar Európába betelepíteni, ez a találkozó több mint figyelemre méltó. Erős a gyanú, hogy Soros György elmondta a kívánalmakat a migrációs biztosnak, hogy mi a teendő a migráció és a betelepítések felgyorsítása érdekében.
Soros György egyébként nemegyszer megüzente már Brüsszelnek, hogy mit vár el tőlük a bevándorláspolitikában. Már 2015-ben a Financial Timesban közölt cikket, amelyben azt írta, hogy ha Európa nem segít a menekülteken, maga is elbukik.  Ugyanebben az évben a Project Syndicate weboldalon megjelent írásában hatpontos tervet közöl. Ennek első pontja, hogy az EU-nak legalább évi egymillió menedékkérő befogadására kell berendezkednie, a terheket  elosztva a tagállamok között.
2016 júliusában a foreignpolicy.com portálon már hétpontos tervét is közölte a migráció segítésére. Kifejtette, hogy a gazdasági bevándorlás pozitív, szerinte szükség van a migránsokra a demográfiai okokból kimerülő európai munkaerőpiacon.
Soros vendéglátója, az Európai Bizottság migrációs ügyeiért felelős biztosa, Dimitrisz Avramopulosz egyébként az elmúlt hónapokban több alkalommal Soros szellemiségének megfelelően nyilatkozott, a közelmúltban megfenyegette azokat a tagállamokat, akik nem fogadnak be migránsokat. Május 17-én egy hónap haladékot adott a menekültkvótát ellenző országoknak, köztük Magyarországnak a bevándorlók befogadására. Azt mondta, júniusig meg kell kezdeniük a migránsok befogadását Olaszországból és Görögországból. Soros egyébként most is kijelentette Brüsszelben, hogy a migráció jót tesz Európának.
Botka kerítést bontana

Soros György látogatásával egyidejűleg két napot töltött Brüsszelben Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, hogy befolyásos uniós vezetőkkel tárgyaljon. Korábban a Reuters hírügynökségnek adott interjújában arról beszélt, hogy lebontaná a Magyarországot védő kerítést, noha még az MSZP-n belül is nemtetszést váltott ki a nyilatkozat. Botka brüsszeli útján megerősítette: azt szeretné, hogy minél hamarabb el lehessen távolítani a kerítést.

/Fotó: MTI – Soós Lajos

Botka kétnapos brüsszeli tartózkodása során két EP-képviselővel is találkozott – az olasz Gianni Pittellával és a svéd Marita Ulvskoggal –, akik szerepelnek a Soros-barát uniós képviselők listáján. Eközben tovább folytatódott a Botka és Gyurcsány Ferenc közti cicaharc. A DK elnöke a minap telefonon hívta az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, hogy kezdjenek el tárgyalni a baloldali összefogásról, de szerinte Botka visszautasította. – Gyurcsány direkt csúsztat. Tudatosan félrevezet, hangulatot kelt. Egyszerűbben fogalmazva hazudik – mondta most Botka.

 További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Jó hír! Ilyen idő lesz a hétvégén

    Jó hír! Ilyen idő lesz a hétvégén

    A hétvégén is marad a jó idő: sok napsütésre és 20-25 fokos melegre kell készülni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

  • Vízügyi minisztereket fogadott Szijjártó Péter

    Vízügyi minisztereket fogadott Szijjártó Péter

    A magyar vízügyi technológiában rejlő üzleti lehetőségekről tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az indiai, a laoszi és a kuvaiti vízügyi miniszterrel, valamint Észak-Macedónia környezetvédelmi miniszterével, akiket hivatalában fogadott csütörtökön a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 alkalmából – tájékoztatta közleményében a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-t.