EUR: 363,16 Ft
CHF: 343,58 Ft
2020. április 02., csütörtök
Áron

Sport

Storck mellett állnak a régi kapitányok

A Magyar Labdarúgó Szövetség adott még egy esélyt Bernd Storck szövetségi kapitánynak, akit az Andorra elleni 1-0-s vereséget követően sokan elküldtek volna a válogatottól, sőt a magyar labdarúgás környékéről is.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke szerint Storck felajánlotta neki lemondását, ám azt kérte tőle, hogy erről az elnökségi ülésig ne szóljon senkinek. Hogy jó döntés született-e, az majd idővel kiderül, ám a Lokál felkeresett néhány volt szövetségi kapitányt, mondja el véleményét az ügy kapcsán.


Csank János

Az MLSZ-nek van egy koncepciója, amit nem akart felrúgni, hiszen Storck sportigazgató is, így szerintem úgy voltak vele, hogy ezt most le kell nyelni. Egyébként én is azon a véleményen vagyok, hogy ezt el kell nézni. A lényeg az, hogy feldolgozza a vereséget. Felajánlotta a lemondását, de marasztalták. Szerintem ha igazán menni akart volna, akkor senki sem tudta volna megállítani.


Egervári Sándor

Nem ismerem a pontos részleteket, hiszen éppen külföldön pihenek, de szerintem tiszteletben kell tartani az MLSZ elnökségének döntését. Nyilván vannak más vélemények is, de a döntéshozók tisztában vannak az értékrendekkel.

Gellei Imre

Szerintem okos döntés született, nem lett volna jó most elküldeni Storckot. Azok a folyamatok, amelyeket elindított, jó irányba haladnak. A napokban voltam Telkiben, és tetszett, amit láttam. Biztos vagyok benne, hogy a vereség után Storck úr önvizsgálatot tartott, és tudja, mi az, ami javításra szorul. Remélem, újra visszatérünk a helyes útra.

Glázer Róbert

Le kell szögeznem az elején, nagyon ellene vagyok annak, hogy külföldiekkel próbáljuk megoldani a magyar labdarúgás problémáit. Úgy gondolom, hogy az MLSZ-nek nehéz volt döntést hoznia, hiszen Bernd Storck szövetségi kapitány kezében rengeteg szál fut össze, gondoljunk csak az utánpótlásra. Storck sok hibát követett el, főleg a belgák elleni Eb-meccs után, többször nem értettem egyet a keretével sem, hiszen a válogatott az első. Meggyőződésem, hogy azért maradhatott a válogatottnál, mert a vezetők nem akarták, hogy megtörjenek azok a folyamatok, amelyeket elindított.

Jenei Imre

Ha egy edző megfelel a szövetségnek és a csapatnak, illetve vannak olyan megnyilvánulásai, amelyek a sikerhez vezethetnek, és bízunk a javuló teljesítményben, akkor nem hinném, hogy jó lecserélni. A labdarúgásban vannak olyan pillanatok, amikor egy edző nem tud megfelelni a közönség elvárásainak, de ezen túl kell lendülni. Remélem, a válogatott jól szerepel majd a továbbiakban, és az utánpótlás is fellendül, hiszen vannak  jó játékosok, de ez csak akkor sikerülhet, ha a gyerekekkel foglalkozó szakemberek nemcsak edzők, hanem szinte apák is egyben.

Kapcsolódó Cikkek