EUR: 352,35 Ft
CHF: 331,18 Ft
2020. július 06., hétfő
Csaba

Extra

Súlyos betegen is színpadra áll Benkő László

Benkő László hosszú hetek idegőrlő várakozása után megtudta: májcitológiája sajnos pozitív eredményt mutatott. Rosszindulatú daganat támadta meg a máját, ő azonban bizakodó, és egy kikötése is volt az orvosok felé.

Fotó: Lokál

Benkő László immár nincs kétségek között, tudja, hogy erősnek kell lennie és küzdenie kell. A zenész hetek óta várt májcitológiája eredményére, ami után sajnos rossz hírt közöltek vele az orvosok: rosszindulatú daganata van.


– Primer daganatot emlegetnek az orvosok. Mikor elmondták az eredményt, hozzátették, hogy ez a rossz hírnek a jó és bizakodásra okot adó része. Nincsenek áttéteim, ami nagy szerencse, ezzel legalább nem lesz gubanc – fejtette ki a Lokálnak bizakodva.

– Több lehetőséget is felsorolnak majd a hét elején a kezeléssel kapcsolatban, amelyekből közösen választunk. Most azt látom, hogy nem lesz egyszerű ez az út, de bizakodó vagyok. Tudom, hogy a lelkemre és a testemre is vigyázni kell, de olyan orvosok vannak körülöttem, akiknek a zenémmel rengeteg jó pillanatot okoztam. Furán hangzik, de már ezért megérte élni, hogy szinte barátként viszonyulnak hozzám. Korábban én adtam nekik, most ők adnak nekem – mesélte Benkő László a maga optimista módján.


– Azt mondtam, ha kell, vállalom a műtétet vagy egyéb kezelést, egy kikötésem azonban mégis van: semmilyen módon nem szeretnék koncertet lemondani vagy hiányozni egy előre lekötött buliról. Egyszer megtörtént, de többet nem szeretnék – utalt a zenész a néhány héttel ezelőtti szlovákiai koncertre, ahova kórházi kivizsgálása miatt nem mehetett el. – Nekem a zene, a közönség a minden, ők gyógyítanak. A színpadon nincs semmi bajom, ez pedig lelkileg rengeteg erőt ad, amire most szükség is van – mesélte Benkő László, akinek hétfőn kellett ismét leülnie az orvosokkal, hogy eldöntsék, melyik gyógymód mellett döntsön.

– Bízom ezekben az emberekben. Mindent betartok és megígérem, hogy pihenni is fogok, ha kell, de fellépést tényleg nem szeretnék lemondani – mondta nevetve. Benkő László egyébként egyedül volt, amikor megtudta, hogy rosszindulatú a daganata. Mint mondja, már inkább csak az igazat akarta tudni, fel volt készülve minden eshetőségre. – Amikor az első diagnózist közölték velem, azt, hogy rákos vagyok, a fiamat fel kellett hívnom, mert nem tudtam egyedül szembenézni a hírrel. Legutóbb már nem így volt. Nyugodt vagyok, és tudom, hogy biztos kezek vigyáznak rám. Azt pedig megígérem, hogy mindent meg fogok tenni, hogy még sokáig itt maradhassak.

Kerestük a zenészt, hogy végül milyen megoldásra jutott hétfőn az orvosokkal, azonban lapzártánkig nem sikerült elérnünk.

Kapcsolódó Cikkek