2020. január 21., kedd
Ágnes

Belföld

Súlyos mulasztást követett el pécsi székházával az MSZP

Több mint nyolc éven át nem tett eleget építményadó bevallási kötelezettségének az MSZP Pécsett, amely 2008. november 27-én vásárolta meg a Tüzér utca 3. szám alatti “mozgalmi ház” megnevezésű székházat – tájékoztatta a Magyar Időket a baranyai megyeszékhely adóügyi osztályának vezetője.

Nagy Zoltán a lappal közölte: a hatályos jogszabályok szerint az építményadó bevallást 2009. január 15-ig kellett volna megtennie a pártnak. Ennek a kötelezettségének sem az épület értékesítésének (2016. december 6.) időpontjáig, sem a mai napig nem tett eleget – tette hozzá.


A szakember elmondta, hogy az épület külső méretei alapján (745 négyzetméter) az adóköteles hasznos alapterület 675 négyzetméter körül lehet, a nem lakás céljára szolgáló építmények adómértéke pedig 850 forint négyzetméterenként. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az MSZP-nek automatikusan meg kellett volna fizetnie az éves szinten csaknem 600 ezer forintot.

Tekintettel arra, hogy minden párt, így az MSZP is az egyesületekre irányadó szabályok szerint adózik, ha teljesítette volna az adóbevallási kötelezettségét, nyilatkozhatott volna arról: a megelőző évben volt-e társasági adófizetési kötelezettsége. E feltétel esetén mentesülhetett volna az építményadó megfizetése alól – közölte Nagy Zoltán – olvasható a Magyar Idők pénteki számában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Létrejön a Budapest Fejlesztési Központ

    Létrejön a Budapest Fejlesztési Központ

    Létrehozzák a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyét, a Budapest Fejlesztési Központot (BFK), a nonprofit zrt. vezérigazgatója Vitézy Dávid lesz – tájékoztatta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kedden az MTI-t.

  • Brutális baleset az M5-ösön

    Brutális baleset az M5-ösön

    Ismét teljes szélességében járható az M5-ös autópálya Szeged közelében – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.