EUR: 325,94 Ft
CHF: 293,98 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Külföld

Szakadékba zuhant egy katonai teherautó, hárman meghaltak

Életét vesztette három román hivatásos katona, miután teherautójuk szakadékba zuhant egy Arges megyei hegyvidéki úton – közölte pénteken a román védelmi minisztérium.

A baleset csütörtök éjszaka történt, amikor a 40-es campulungi hegyivadász zászlóalj négy járműve az erdélyi Nagysinken (Cincu) zajló nemzetközi hadgyakorlatról tartott hazafelé. A balesetet szenvedett, 13 katonát szállító jármű leghátul haladt a konvojban, amikor – egyelőre tisztázatlan okok miatt – egy éles kanyarban kisodródott az útról, és szakadékba zuhant.


A teherautó rakterében utazó katonák könnyebb-súlyosabb sérüléseket szenvedtek, egyikük pedig sértetlenül megúszta a balesetet. Az utastérben három katona beszorult a roncsok alá: őket csak órákkal később sikerült kiszabadítani, de már nem voltak életben.

Carmen Dan belügyminiszter a mentésben részt vevő alakulatoktól származó információkra hivatkozva azt állította: az első tanúvallomások szerint úgy tűnik, a teherautó fékrendszere hibásodott meg. Adrian Tutuianu védelmi miniszter ezt nem volt hajlandó megerősíteni, azt mondta, a baleset körülményeit a katonai ügyészség vizsgálja.

Klaus Iohannis államfő együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek.

Kapcsolódó Cikkek