2018. december 14., péntek
Szilárda

Extra

Nem kap már munkát Szalóczy, a metró hangja

Kérem, vigyázzanak, az ajtók záródnak! – ki ne hallotta volna már ezeket a szavakat Szalóczy Páltól a fővárosi metróvonalon közlekedők közül? A Lokál felkereste a „metró hangját”, hogy megtudja, hogyan él ma a volt tévés. Az ország hangjaként ismertté vált Szalóczy ma már nyugdíjas, korábban hírolvasó volt és rádiózott, a MÁV és a BKV hangja volt, de úgy érzi, túl keveset foglalkoztatják, pedig többre lenne hivatott.

Fotó: Cser Dániel

– Mindig a fejembe húzom a kalapom, ha metrón utazom, volt már, aki felismert, de sajnos nem tudok mit kezdeni a helyzettel – mondta nevetve Szalóczy Pál, aki nyugdíjasként kissé mellőzve érzi magát.


– Megmondom őszintén, úgy érzem, hogy némiképp a feledés homályába merültem, és ez néha szomorúsággal tölt el. Az ország hangjaként emlegetnek, de amióta nyugdíjba mentem, bizony vannak anyagi természetű gondjaim. A MÁV és a BKV is használj a hangomat, de ezek csak egyszeri megbízások, sajnos túl sokat nem tudok profitálni belőle. Néhány éve csináltam egy kampányt, amelyben a Facebookon „árultam” a hangom, ekkor kaptam néhány felkérést, de nem eleget. Azért elfoglalom magam, most épp régi magyar meséket mondtam fel hangoskönyvre, de ezeket többnyire pusztán örömből csinálom, kevés haszonnal – panaszolta Szalóczy, akinek életét akár egy filmben is fel lehetne dolgozni, hiszen bőven akad benne izgalmas, olykor szívfacsaró fordulat.

Pál négyszer házasodott, jelenlegi felesége, Zsuzsa élete nagy szerelme, akivel tizennégy évvel ezelőtt találtak újra egymásra, miután Szalóczy egy életmentő szívműtéten esett át és elhatározta, szeretné helyrehozni addigi hibáit.


– Zsuzsával az első házasságom alatt találkoztam. Nagyon nagy szerelem volt, én azonban az akkori feleségem és a két gyermekem mellett féltem váltani, nem akartam elhagyni őket, ezért hátat fordítottunk egymásnak, noha már tőle is volt akkor egy egyéves fiam. Nem bírtam elviselni, hogy az akkori felállás annyira zavarossá vált. Húsz évig nem beszéltünk Zsuzsával, ezzel együtt a fiammal, Krisztiánnal sem. A szívbillentyűműtétem után azonban úgy éreztem, újabb esélyt kaptam az élettől, és mindent helyre akartam hozni, nem úgy meghalni, hogy az egyik gyermekemről semmit sem tudok. Felkerestem Zsuzsát, és bár tudtam, hogy nem lesz egyszerű, megkértem, segítsen visszakapni a fiam, akit egyéves korában láttam utoljára. Szerencsére Zsuzsa nyitott volt, segített is, így jöttünk újra össze. Krisztiánnal, érthetően, nehezen indult a kapcsolatunk. Elsősorban benne volt, joggal, egy erős ellenérzés irántam, amit muszáj volt elfogadnom. Legalább másfél-két évbe telt, mire lazult benne a távolságtartás és most, tizennégy évvel később végre kimondhatom, hogy teljesen rendben vagyunk Krisztiánnal – mondta Pál. Nem sokkal azután, hogy felvette a kapcsolatot Zsuzsával, összeköltöztek, majd össze is házasodtak. Hetvenedik születésnapjára azt kérte, hogy az egész családot egyben láthassa, amit szerettei teljesítettek is.

Szalóczy Pál fiával, Krisztiánnal és negyedik feleségével, Zsuzsával

– Életem egyik legszebb napja volt, szerencsés vagyok, hogy ennyire elképesztően klassz gyerekeim vannak, akik meg tudtak nekem bocsátani és túlélték a gyerekkoruk miattam elég viharos időszakát. Mindegyikre nagyon büszke vagyok. Péter fiam némiképp a hangomat is örökölte, Bea már háromszoros büszke nagypapává tett, Krisztián remekül boldogul informatikusként a szakmájában, Nóri pedig már a második diplomájánál tart – mesélte Szalóczy Pál, aki azt is elárulta, reméli, még sokáig igényt tartanak a hangjára és mindig lesz munkája.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!

 • Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet Ákos december 14-15-én. A népszerű előadó, dalszerző idén ősszel négyszámos stúdióanyagot jelentetett meg, ami a jövőre tervezett következő album előfutára.