EUR: 322,03 Ft
CHF: 285,11 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb VIII.kerület

Szavazzon, hol legyen wifipont!

A korábbi terveknek megfelelően Józsefváros önkormányzata ingyenes köztéri wifihálózatot épít ki idén nyáron. Egy online kérdőív kitöltésével a hét végéig még ön is szavazhat, hol legyen a nyolc kültéri végpont.

Az ingyenes wifiszolgáltatás ma már alapvetőnek számít egy modern nagyvárosban. A gyorséttermek, plázák, szállodák, üzletek után ma már ingyenesen elérhető a világháló a vasutakon, metrókban, hivatalokban és sok más helyen. Ennek köszönhetően ma már nem csak a fiatalabb generációk számára természetes, hogy útközben vagy egy kávéházi találkozóra várva gond nélkül, ingyenesen kapcsolódjanak az internetre bármilyen platformmal: okostelefonnal, táblagéppel vagy notebookkal.


Tízből nyolcat választhatunk

Az online kérdőíven a következő tíz közterület közül választhatjuk ki azt a nyolcat, ahol a wifipontok kiépülnek: I. János Pál Pápa tér, Mátyás tér, Teleki László tér, Horváth Mihály tér, Gutenberg tér, Losonci tér, Kálvária tér, Szenes Iván tér, Golgota tér, Mikszáth Kálmán tér.

Ma már az önkormányzatok is fontosnak tartják, hogy az olyan közterületeiken, amelyek közlekedési csomópontnak, népszerű találkozóhelynek számítanak, illetve a szabadidő eltöltését szolgálják (parkok, játszóterek környéke stb.), ingyenes wifipontokat építsenek ki. Józsefváros önkormányzata erre a nyárra tűzte ki saját hálózatának létrehozását, nyolc kültéri végponttal. Az önkormányzat szeretné, ha a szolgáltatást – amely mindenki számára elérhető – elsősorban azok vennék igénybe, akik a leggyakrabban élnek vele, ezért egy online kérdőív kitöltésével a kerületben élők maguk dönthetik el, hogy a kijelölt tíz közterület közül végül melyik nyolcra kerüljön végpont. A kérdőív az önkormányzat honlapján, a http://jozsefvaros.hu/kerdoiv címen érhető el, és a hét végig lehet még szavazni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.