EUR: 335,09 Ft
CHF: 308,08 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Győr

Százmilliárdos beruházást jelentettek be

A jó hírrel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter érkezezett nemrég Győrbe, aki az Audi Hungáriához látogatott.

– Magyarország tovább tudja erősíteni a helyét az európai autóiparban azzal, hogy az Audi Győrbe hozza a Q3-as és a Q4-es modellek gyártását – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Audi Hungária épülő új karosszériagyárában nemrég tartott sajtótájékoztatóján. A miniszter szerint Győr és az Audi, Magyarország és az Audi sikertörténete folytatódik azzal is, hogy a két új modell mellett Győrben jövőre megkezdődik az elektromotorok sorozatgyártása. A járműgyártásba 100 milliárd forintot, a villamos motorok gyártásába pedig további 10 milliárd forintot ruház be az Audi.


Peter Kössler és Szijjártó Péter a sajtótájékoztatón
Fotó: Marcali Gábor

Szijjártó Péter beszélt arról is, hogy tavaly a magyar járműipar 7874 milliárd forint termelési értéket állított elő, ami új rekord. A számok egészen biztosan tovább növekednek azzal, hogy az Audi ismét Magyarország mellett kötelezte el magát.

Peter Kössler, az Audi Hungária ügyvezető elnöke kiemelte, hogy a győri az Audi konszern Németországon kívüli legfontosabb gyára. Azzal, hogy két új modell kerül Győrbe, hosszú távú döntés született, amivel hosszú időre tudják biztosítani a munkahelyeket.
– Egy év múlva ilyenkor már kész lesz az első Audi Q3-as modell, az azt követő évben, 2019-ben pedig a Q4-es – jelentette ki Peter Kössler, aki egyúttal meghívta Szijjártó Pétert az ünnepségre is.


Rengeteg embernek ad munkát Győrben és környékén az Audi Hungária
Fotó: Marcali Gábor

Az ügyvezető elnök hozzátette: a konszern hosszú távú bizalmat szavazott a győri gyárnak, ami a munkatársaik érdeme is. Az elektromos autók hajtásrendszere Made in Hungary lesz, vagyis Győrben készül a belső égésű motor éppúgy, mint a villamos motor.

Az új karosszériagyár mellett az Audi bővíti szerszámgyárát is 15 ezer négyzetméterrel, az összes terület pedig, ahol luxusautók karosszériaelemeit gyártják, 50 ezer négyzetméter lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.