EUR: 325,35 Ft
CHF: 293,58 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Külföld

Száznál több illegális bevándorlót találtak egy kamionban, gyerekek is voltak köztük

A mexikói hatóságok 112 illegális bevándorlót találtak egy kamionban, köztük 23 gyereket, ezen belül négy újszülöttet – közölte az illetékes ügyészség vasárnap.

A délkelet-mexikói Tabasco államban találtak rá a teherautóra, amelynek rakodóterében szörnyű higiéniai körülmények között zsúfolódtak össze a migránsok. Helyzetüket enyhítette, hogy a magánkézben lévő járművet felszerelték szellőzőberendezéssel, és volt elegendő ivóvizük. A teherautó sofőrjét őrizetbe vették.

A ügyészség szerint a migránsok guatemalaiak, salvadoriak, hondurasiak és ecuadoriak.

A rendőrök egy rutinszerű ellenőrzésnél fogtak gyanút, mert hangokat hallottak a kamion rakodóteréből.

A közép-amerikai országokból az erőszak elől menekülve Mexikón keresztül sok illegális migráns próbál meg eljutni az Egyesült Államokba, de az Orvosok Határok Nélkül nevű humanitárius szervezet szerint Mexikóban gyakran a hatóságokkal összejátszó alvilági szervezetek áldozataivá válnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Migránsok tombolnak Európában

  Migránsok tombolnak Európában

  Továbbra sem lehet sikeres integrációról beszélni a Nyugat-Európában élő migránsokkal kapcsolatban. Rongálás, épületfoglalás és gyilkosság is szerepel a bevándorlók bűnlajstromán, de a német külügyminiszter továbbra is szétosztaná őket Európában.

 • Ursula von der Leyen meghosszabbítaná a brexit határidejét

  Ursula von der Leyen meghosszabbítaná a brexit határidejét

  Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöki posztjának várományosa, jelenlegi német védelmi miniszter szerint szükség esetén több időt kell biztosítani a Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnéséről folytatott tárgyalások folytatásához, akár a Brexit határidejének meghosszabbításával – közölték uniós források hétfőn Brüsszelben.

 • Németh Zsolt: Egyedülálló műfajt teremtett a szabadegyetem

  Németh Zsolt: Egyedülálló műfajt teremtett a szabadegyetem

  Egyedülálló műfajt teremtett az idén 30 éves Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos), amikor ötvözte a szabadegyetemi és a fesztiváljelleget – mondta az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke hétfőn, a rendezvény budapesti sajtótájékoztatóján.