EUR: 324,15 Ft
CHF: 290,12 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Érd

Szép lányokat várnak

Öt éve Bada Zoltán megálmodott egy szépségversenyt, lerakta az alapokat, és egy évvel később, 2013-ban siker koronázta fáradozásait, amikor első alkalommal került korona az Érd Szépének megválasztott hölgy fejére. Azóta is sikeres a rendezvénysorozat, olyannyira, hogy idén már átlépte a város határait: elkezdődött a Pest Megye Szépe verseny szervezése. Erről beszélgettünk Bada Zoltán főszervezővel.

– Voltak ehhez az elképzeléshez kapcsolódó rendezvények, programok?


– Az Érd Szépe elnevezésű eseménysorozat teljesen önálló rendezvény volt. A verseny nem csupán egy döntőt jelentett, már azt megelőzően is számos programmal igyekeztünk felkelteni a média, illetve a szponzorok figyelmét.– Mikor volt az a pont, amikor úgy érezték, a város határain túlra is terjeszkedni kell?

– A 2016-os, immár harmadik érdi szépségverseny meghirdetésekor éreztük úgy, hogy kinőtte magát a rendezvényünk: nagyon sok gyönyörű fiatal lány szeretett volna jelentkezni más Pest megyei településekről is, de a versenyszabályzat ezt nem tette lehetővé. Ezen felbuzdulva versenyalapító szervezőként létrehoztam a Pest Megye Szépe elnevezésű rendezvénysorozatot, amely a tervek szerint idén ősszel debütál.


– Milyen visszhangja volt a kezdeményezésnek?

– A programsorozat mellé állt a Pest Megyei Önkormányzat, engedélyezte a „Pest megye” név és logó használatát, felismervén a szépségverseny nyújtotta lehetőségeket Pest megye települései és az ott élő emberek számára.

Az idei verseny hivatalos arca Kis Korinna, a tavalyi Érd Szépe verseny győztese
Fotók: Csizmazia Zsolt

– Kik jelentkezhetnek?

– Minden Pest megyei településen élő, állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező, 18. életévét betöltött, 25. év alatti hajadon, gyermektelen hölgy jelentkezhet. Kizáró ok a tetoválás, valamint ha a jelentkezőről korábban teljes vagy félakt, illetve hasonló jellegű felvétel készült, az nyilvánosan megjelent. Már az Érd Szépe-versenyen is újdonság volt – és ezt a hagyományt továbbvisszük –, hogy nincs fürdőruhás felvonulás.

– Gondolom, szervezési, előkészítési költségekről még nem beszélhetünk, de arról talán igen, hogy hogyan teremtik elő a rendezvénysorozat anyagi hátterét.

– Mivel Pest megye 188 településéről érkezhetnek versenyzők, az esemény minden szempontból kiemelt fontosságú lehet az ország legnagyobb megyéjének életében. A gálaestet 16 döntőbe jutott hölgy részvételével kívánjuk megrendezni, több száz fős nézőközönség előtt. A várható élénk médiaérdeklődés jó lehetőséget teremthet a cégeknek a bemutatkozásra, ezért is ajánljuk figyelmükbe a Pest Megye Szépét. A gálaest színvonalát és hangulatát sztárfellépők is emelnék, mint a korábbi rendezvényeinken. A királynőválasztás a tervek szerint 2017 októberében lesz, helyszíne a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Ház. A verseny hivatalos weboldalán minden információ megtalálható: www.pestmegyeszepe.hu. Jelentkezési határidő: július 31.

Kapcsolódó Cikkek