EUR: 325,32 Ft
CHF: 295,20 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Szijjártó: A migráció témájában kristálytiszta a visegrádi egység

A migráció témájában – az Európai Unió szempontjából legfontosabb kérdésben – kristálytiszta a visegrádi egység, a kötelező kvótákról szóló, 2015-ben hozott döntés pedig megsértette az uniós szerződéseket – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Varsóbana Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszterrel közösen tartott sajtóértekezletén.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy Magyarország és Szlovákia korábban az Európai Bírósághoz fordult a kötelező kvóta ügyében, Lengyelország az ő oldalukon avatkozott be perbe, Csehország pedig világossá tette, hogy nem vesz részt a menekültelosztási folyamatban.


A kötelező menekültelosztási kvóta Magyarország számára elfogadhatatlan – erősítette meg a magyar miniszter. “Elfogadhatatlan, mert ellentétes a józan ésszel, elfogadhatatlan, mert végrehajthatatlan, és azért is, mert a kötelező kvótákról szóló döntés megsértette az uniós szerződéseket” – magyarázta. “A migrációs politikánk és a kohéziós források esetleges összekötését pedig szimpla zsarolásnak tartjuk” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása a legnépszerűbb a családvédelmi akcióterv júliusi elsején életbe lépett elemei között. A babaváró támogatást háromezren igényelték eddig, közülük 1300 pár már meg is kapta a tízmillió forintot.

  • Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    A magyar és romániai fellépők mellett izraeli, mexikói, lengyel, görög-török-brit és norvég előadók is színpadra lépnek az erdélyi Mérában augusztus első négy napján a Világzenei Csűrfesztiválon.