EUR: 325,42 Ft
CHF: 293,38 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb XIII.kerület

Szlovák pontkirályt igazolt a Vasas

A szlovák röplabdabajnokság előző alapszakaszának legeredményesebb pontszerzője, Mária Kostelanská immár a Vasas gárdáját erősíti. A 24 éves, 174 centiméteres játékos a Trnava együttesétől szerződik a magyar fővárosba.

Kostelanská dinamikus játékosnak számít

A Zelo becenévre hallgató játékos tízéves korában kezdett el röplabdázni, a VTC Pezinok tagjaként kétszer is bronzérmet nyert a szlovák bajnokságban, s az előző idényben a Nagyszombat csapatának kapitánya volt.
– A két bajnoki bronzérmem mellett arra vagyok a legbüszkébb, hogy az előző idényben én lettem a szlovák bajnokság alapszakaszának legeredményesebb játékosa – mondta Mária Kostelanská, aki hozzátette, mivel a kedvese a következő szezonban Budapesten kézilabdázik majd, úgy döntött, ideköltözik és itt folytatja sportkarrierjét.
– Remélem, sokat tudok fejlődni a következő szezonban, és persze nagyon várom az új élményeket is. A Vasas jó csapat, amelyik ráadásul a nemzetközi mezőnyben is évről évre megméretteti magát, erre pedig hatalmas kihívásként tekintek. Bevallom, egyelőre keveset tudok Budapestről és Magyarországról, de azzal tisztában vagyok, hogy finomak itt az ételek, a borok és sok a gyógyfürdő. Emellett történelmileg gazdag a magyar főváros, sok-sok műemlékkel.


 

 

Dinamikus
– Elég dinamikus játékosról van szó, aki mind mezőnyben, mind nyitásfogadásban stabilnak tűnt, ráadásul igen kemény válla van, határozottan támadott. A juniorokkal gyakorolt, ráadásul úgy, hogy akkor már a szezon végén csak heti két edzésből érkezett. Biztos vagyok abban, hogy nagy segítségére lesz a csapatnak – mondta Kostelanskáról Kőnig Gábor, a csapat másodedzője.

Kostelanskával már megismerkedhetett a játékosok egy része, valamint a szakmai stáb is, ugyanis májusban már járt Budapesten, és egy edzésre nemcsak ellátogatott a Folyondár utcába, de be is állt a juniorok közé.
– Abszolút pozitív érzésekkel jöttem el a gyakorlás után, bár kicsit kaotikus volt számomra a helyszín, mert egyszerre több csapat is edzett egy időben a csarnokban. Az előző idényben újonccsapatként a hetedik helyen zártunk Szlovákiában, de jól teljesítettünk. A fogadásom kiemelkedő volt otthon, legtöbbet blokkolásban szeretnék fejlődni. Remélem, sikeres leszek a Vasassal – mondta terveiről az önmagát keményen dolgozó, ambiciózus és barátságos személyiségnek valló Zelo.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.