EUR: 365,93 Ft
CHF: 346,65 Ft
2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Egyéb Szolnok

Szolnokból a legjobbak

Egy szép hagyományt elevenítettek fel Szolnokon, hiszen idén is megtartották a középiskolások helyismereti vetélkedőjét, a „Kedvenc Városom Szolnok”-ot.

Még négy évvel ezelőtt, egy diákközgyűlésen fogant meg az ötlet, hogy kellene egy olyan megmérettetés a helybeli középiskolások számára, ahol a fiatalok összemérhetnék „erejüket”. Ennek tárgya pedig nem lenne más, mint az, hogy ki tud többet a megyeszékhely történelméről, épületeiről, természeti értékeiről, hagyományairól vagy híres szülötteiről. A vetélkedő atyjainak szándéka az volt, hogy erősítsék a szolnoki tinédzserek körében a lokálpatriotizmust. Hogy ez mennyire volt kifizetődő elgondolás, a támogatók impozáns száma is mutatja: nemcsak az önkormányzat állt a kezdeményezés mögé, de ott találjuk a megyei levéltárat, a Reptár Interaktív Repülőmúzeumot, a Damjanich János Múzeumot, a Szolnoki Művésztelepet, a Verseghy Ferenc Könyvtárat és a Szigligeti Színházat.


Ilyen előzmények után rendezték meg az idei „viadalt” az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A két online fordulót követően a fináléba végül tíz, egyenként ötfős csapat jutott be, volt olyan intézmény, ahonnan több gárda is képviselte az iskolát.

Túlzás nélkül állítható, hogy Szolnokról a legtöbbet a Széchenyi István Gimnázium tanulói tudnak, hiszen nem elég, hogy hat csapatuk jutott a döntőbe, de az arany- és az ezüstérmes is közülük került ki. Előbbit a Tisza Tincsei, míg utóbbit a Zagyva elnevezésű ötös érdemelte ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.