2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Salgótarján

Szupergyors internettel szörfözhetünk

Széles sávú vezetékes távközlési hálózatot fejleszt a salgótarjáni járásban a Magyar Telekom, az uniós támogatással megvalósuló beruházás 2018 őszén fejeződik be a térség 26 településén – erről a Magyar Telekom közép-kelet-magyarországi régióvezetője számolt be.

Szűcs Róbert a sajtótájékoztatón közölte: a Telekom 768,5 millió forintos támogatást nyert a másodpercenként legalább 30 megabit sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére az „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése” elnevezésű pályázaton. A pénz a beruházási költség 66 százaléka, amelyet önerővel egészít ki a vállalat – tette hozzá.


Tájékoztatása szerint az új hálózaton szupergyors internetet, széles tévécsatorna-választékot, több képernyős filmkölcsönzési lehetőséget, HD-s kép- és hangminőséget, valamint interaktív tévézési lehetőséget biztosítanak ügyfeleiknek. A fejlesztés eredményeként további közel tízezer háztartásban lesz elérhető a nagy sebességű vezetékes internet. Az építést Cereden, Szilaspogonyban és Zabaron kezdik meg, várhatóan június elején. Az első településeken jövő tavasszal lesz elérhető az új hálózat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.