EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb Eger

Teljesülhetnek a női álmok

Egerben havonta rendez fórumot BizLounge címmel a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége által a helyi agilis fiatalokból álló közösség, ahová motiváló hatással bíró sikeres üzletembereket, ezúttal pedig sikeres hölgyet hívtak meg.

Buranits Ildikó, a Mom Sport ügyvezető igazgatója egy olyan létesítményt vezet, ahol a közösségi sport szerelmesei áldozhatnak szenvedélyüknek a különböző programokon keresztül. Egerben kíváncsi volt a BizLounge közönsége egy olyan hölgyre, aki el tudja árulni sikerének titkát. Kiderült, a rugalmasság elengedhetetlen.


– Mindig pontosan eltervezem azt a folyamatot, amit végre szeretnék hajtani, de ha közben változik a dolog, ahhoz is tudni kell alkalmazkodni. Itt van a Fitparádé, ahol két napon keresztül ötven sportágban közel kétezer ember versenyezik, és ha sok látogató jön, alkalmanként akár 15 ezren is lehetnek. Egy ilyen kaliberű rendezvény nagy rugalmasságot, ugyanakkor pontos tervezést igényel, ahol mindent le kell modellezni, minden olyan eshetőséget számba kell venni, ami előfordulhat – sorolja Ildikó példaként említve a sikeres szervezés titkát.

Ha egy konkrét helyszínt, egy sportcsarnokot veszünk figyelembe, ott nyilván van egy pontos üzleti stratégia, ami mentén alapvetően működik például egy ilyen, immár 15 éve sikeres program. De ettől máris szárnyalhat a női vezető?


Buranits Ildikó a női vállalkozói sikeresség titkát osztotta meg az egriekkel

 

– Egy üzleti fórumra készültem Egerbe, de itt olyan, a személyemre vonatkozó kérdések is felvetődtek, amelyeknek nagyon örültem. Arra voltak kíváncsiak, hogy milyen sikereim vannak nekem személy szerint, honnan indultam el, és ezekről kicsit mindig nehezebb beszélni idegenek előtt. Az embernek mindig könnyebb magáról a vállalkozásról beszélnie, mint a saját – ehhez hozzájáruló – tulajdonságairól – mondta el az üzletasszony.

Arra is fény derült, hogy Ildikónak a munkatársak lojalitása, szakmai tudása a legfontosabb, hiszen precíz, megbízható társakkal lehet a legnagyobb álmokat véghez vinni.

– Főleg a fiatalok már nagyon színes és szagos önéletrajzokat tudnak előállítani, de számomra egy felvenni kívánt munkatársnál a személyes benyomás a legfontosabb. Nagyon fontos a metakommunikáció, hiszen nehéz ezt úgy elsajátítani, hogy a jelentkező egy esetlegesen betanult szerepével a testbeszéd is tudjon azonosulni. Így máris könnyen leszűrhető, hogy ki milyen – árulja el a kiválasztás folyamatáról Buranits Ildikó.

Emellett fontos a kollegialitás, a csapatmunka, az önképzés fontosságának elismerése Ildikó szerint.

– Soha nem gondoltam bele, hogy az üzleti életben bárkivel versenyezzek, mindig a saját és az üzleti céljaimra koncentráltam, így az sem nagyon érdekelt a feladatok megoldása terén, hogy a konkurencia mit csinál, addig, amíg ezt mi tesszük jobban. Ami nagyon fontos, az a kreativitás, az inspiráció, hogy legyen honnan meríteni. Amikor én nézem a konkurenciát, akkor sohasem azt nézem, hogy mi a hibájuk, hanem azt, hogy mi a jó abban, amit csinálnak – zárja a sikerei titkát Buranits Ildikó.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.