EUR: 326,32 Ft
CHF: 294,56 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Belföld

Tengerbe zuhant egy katonai repülőgép több mint száz emberrel a fedélzetén

Az Andamán-tengerbe zuhant az a katonai repülőgép, amely több mint száz utassal a fedélzetén korábban eltűnt a radarok képernyőjéről, nem sokkal azután, hogy felszállt a Mianmar déli részében fekvő Myeik városából – közölték helyi sajtóforrások, a repülőgép törzsét megtalálták a tengerben.

A vezérkari főnök hivatalának korábbi tájékoztatása szerint az utasokon kívül közszükségleti cikkeket is szállító gép helyi idő szerint 13 óra után pár perccel szállt fel az ország déli részében fekvő Myeikből, és az egykori fővárosba, Rangunba (Yangon) tartott. A repülőgép helyi idő szerint délután fél 2 után pár perccel elérte az 5400 méteres magasságot, amikor a szintén dél-mianmari Daweitől 32 kilométerre nyugatra eltűnt a radarok képernyőjéről.


A Dawei környékét átfésülő csapatok később megtalálták a repülőgép törzsét a városhoz közeli vizekben – közölte a Voa Burmese mianmari hírportál.

A repülőgép fedélzetén az AFP francia hírügynökség szerint – repülőtéri forrásokra hivatkozva – 116 utas, az EFE spanyol hírügynökség szerint – helyi sajtóforrásokra hivatkozva – 104 utas tartózkodott, köztük a repülőgép személyzete, a hadsereg tagjai és ez utóbbiak közeli hozzátartozói.

A hadsereg még tavaly márciusban jutott hozzá az Y-8F-200 típusú, kínai gyártmányú repülőgéphez, amelynek előzetesen 809 órányi repülési ideje volt.

A vezérkari főnök elmondta, hogy a túlélők keresése jelenleg is tart, amelyet a légierő három repülőgépe és a haditengerészet legalább hat hajója is segít.

2016 februárjában öt ember vesztette életét az ország fővárosa, Nepjida repülőterétől nem messze történt repülőszerencsétlenségben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így járhatnak egyre többen luxusautóval

    Így járhatnak egyre többen luxusautóval

    Dübörög a magyar autópiac: három év alatt másfélszeresére duzzadt a kereslet az új autók iránt, amelyekből idén 160 ezer is forgalomba állhat. Többé nálunk sem mennek ritkaságszámba az extravagáns autócsodák – naponta húz el mellettünk egy a fővárosi utakon.

  • Drágultak az üzemanyagok

    Drágultak az üzemanyagok

    Drágultak az üzemanyagok; a Mol emelte 7 forinttal a benzin, és 5 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán.