EUR: 325,98 Ft
CHF: 294,35 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Külföld

Terror Londonban: Áder János együttérzését fejezte ki Erzsébet királynőnek

Áder János köztársasági elnök vasárnap gyásztáviratban fejezte ki a brit uralkodónak együttérzését amiatt, hogy vasárnap este ismét terrorista támadás érte az Egyesült Királyságot.

Áder János II. Erzsébet királynőnek küldött gyásztáviratában őszinte részvétéről biztosította az ártatlan áldozatok hozzátartozóit, valamint gyors és teljes felgyógyulást kívánt a sérülteknek – tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-t.


“Biztosíthatom Felségedet, hogy ezekben a nehéz órákban szívből együtt érzünk a terror sújtotta britekkel, és lélekben ott vagyunk velük” – fogalmazott levelében a magyar államfő.

Az Egyesült Királyság a továbbiakban is számíthat Magyarország határozott támogatására és erőfeszítéseire annak érdekében, hogy közös fellépéssel mielőbb meg tudjuk fékezni a békés emberek életét fenyegető, gátlást nem ismerő gyűlölet erőit – tartalmazza Áder János II. Erzsébetnek írt levele.

Szombat éjjel ismeretlen támadók kisteherautójukkal a gyalogosok közé hajtottak a London központjában található London hídon (London bridge). Több embert elgázoltak, majd továbbhajtottak a közeli piacra, a Borough Marketre, ahol késsel támadtak az emberekre. A rendőrség nyolc perccel az első riasztás után mindhárom támadót agyonlőtte. A merényletnek hat halálos áldozata van, és negyvennyolc embert vittek kórházba.

Kapcsolódó Cikkek