EUR: 328,09 Ft
CHF: 300,94 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Külföld

Terror Londonban: Egy harmadik francia állampolgárt is azonosítottak az áldozatok között

Három francia állampolgár halt meg a szombati londoni terrortámadásban – jelentette be szerdán Emmanuel Macron francia elnök. Az államfő nem beszélt arról, hogy ki a harmadikként azonosított francia áldozat, de nem sokkal korábban a brit rendőrség bejelentette, hogy a Temzében megtalálták az addig eltűntként nyilvántartott francia állampolgár holttestét.

Franciaországot súlyos veszteség érte ebben a támadásban – írta komor hangvételű, rövid közleményében Macron.


Már szerda reggel ismert volt, hogy a két ausztrál és egy-egy új-zélandi, brit és spanyol mellett legkevesebb két francia állampolgár halt meg a támadásban: egy 26 éves, kilenc hónapja Londonban felszolgálóként dolgozó fiatalember, akit apja szerint munka közben szúrt le az egyik támadó az őt alkalmazó vendéglátóhely teraszán, és a francia média értesülése szerint egy 36 éves szakács, akit szintén a munkahelyén öltek meg. Kerestek egy 45 éves francia állampolgárt is, aki a szombati merénylet óta nem adott életjelet magáról. Elképzelhetőnek tartották, hogy őt is elgázolták a tettesek a London hídon, és a vízbe esett, ezért kutattak utána a Temzében.

Szerdán napközben találtak egy holttestet lejjebb a folyóban. Hivatalosan még nem azonosították, de legközelebbi hozzátartozóját már értesítették – közölte a londoni rendőrség.


A 45 éves férfi a barátnőjével sétált a hídon, amikor a tettesek a teherautóval elütötték. Barátnője súlyosan megsérült – írta az AP hírügynökség.

Ha bebizonyosodik, hogy a merénylet egy újabb áldozatát találták meg a Temzében, akkor ő már a nyolcadik, aki életét vesztette a támadásban. Negyvennyolcan megsérültek, köztük nyolc francia állampolgár, akiknek a fele súlyos állapotban van.

A spanyol hatóságok arra kérték szerdán a briteket, hogy a hozzátartozókra való tekintettel gyorsítsák fel a halálos és a sérült áldozatok azonosítását.

Egy 39 éves spanyol férfit is eltűntként tartanak nyilván a merénylet óta. Utoljára a London híd mellett a földön fekve látták, miután gördeszkáját a kezébe véve felvette a küzdelmet a támadókkal.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek