EUR: 325,97 Ft
CHF: 294,31 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Belföld

Tizenöt év fegyházbüntetés egy fegyverrel fenyegetőző férfinek

Több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, lőfegyverrel visszaélés bűntette és önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt 15 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit a Miskolci Törvényszék kedden – közölte a bíróság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a vádlott és a sértett között 14 éven keresztül érzelmi kapcsolat volt, ez időszak alatt a vádlott nagyobb összeget adott kölcsön a sértettnek, majd a kapcsolat megszakadása után engedély nélkül tartott fegyverével visszakövetelte a pénzt.


A fegyvert egy alkalommal a sértett házában tartózkodó több emberre rászegezte, megpróbálta elsütni, azonban az nem sikerült, ezért egyiküket a pisztoly markolatával halántékon ütötte

A törvényszéken a férfi beismerő vallomását tett. A bíróság ezt, és azt, hogy a terhére rótt bűncselekmények egy része kísérleti szakban maradt, enyhítő körülményként vette figyelembe, ugyanakkor súlyosító körülmény volt többek között a vádlott büntetett előélete és az, hogy fegyverrel fenyegetett meg többeket.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezett. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Az utóbbi hónapokban folytatódik az a tendencia, miszerint hónapról hónapra egy-egy tized százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta – közölte Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

 • Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Soros György mintegy 200 európai lobbiszervezete levélben fordult az Európai Néppárthoz azért, hogy megakadályozza a fideszes Hidvéghi Balázs megválasztását az egyik bizottság alelnöki posztjára, és megvétózzon más fideszes jelölteket is.

 • 1,6 milliárdos fejlesztés a mentőknél

  1,6 milliárdos fejlesztés a mentőknél

  Soha nem történt ekkora fejlesztés a mentőszolgálat történetében, miután az Országos Mentőszolgálat kormányzati forrásból 1,6 milliárd forintért vásárolhatott új eszközöket.

 • Újjászületik a Blaha Lujza tér

  Újjászületik a Blaha Lujza tér

  A tervek szerint 2021 végére újulhat meg a Blaha Lujza tér, több mint négymilliárd forintos fővárosi és kormányzati forrásból.