EUR: 324,92 Ft
CHF: 282,21 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Belföld

Tizenöt év fegyházbüntetés egy fegyverrel fenyegetőző férfinek

Több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, lőfegyverrel visszaélés bűntette és önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt 15 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit a Miskolci Törvényszék kedden – közölte a bíróság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a vádlott és a sértett között 14 éven keresztül érzelmi kapcsolat volt, ez időszak alatt a vádlott nagyobb összeget adott kölcsön a sértettnek, majd a kapcsolat megszakadása után engedély nélkül tartott fegyverével visszakövetelte a pénzt.


A fegyvert egy alkalommal a sértett házában tartózkodó több emberre rászegezte, megpróbálta elsütni, azonban az nem sikerült, ezért egyiküket a pisztoly markolatával halántékon ütötte

A törvényszéken a férfi beismerő vallomását tett. A bíróság ezt, és azt, hogy a terhére rótt bűncselekmények egy része kísérleti szakban maradt, enyhítő körülményként vette figyelembe, ugyanakkor súlyosító körülmény volt többek között a vádlott büntetett előélete és az, hogy fegyverrel fenyegetett meg többeket.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezett. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Na képe:

  Na képe:

  Átestek életük első orvosi vizsgálatán a Nyíregyházi Állatparkban született vörös vari (Varecia rubra) négyes ikrek.

 • Hamvaiból születhet újjá a szélsőjobb

  Hamvaiból születhet újjá a szélsőjobb

  Újjáéleszti a Vona Gábor vezette Jobbik által negligált nemzeti radikalizmust a Toroczkai László alapította Mi Hazánk Mozgalom, amelynek hétvégi zászlóbontó nagygyűlésén nem csak arról döntöttek árpádsávos, gárdamellényes díszletek között, hogy pártként folytatják, hanem arról is, hogy Dúró Dóra az országgyűlésben őket képviseli, mert a Jobbikból kiebrudalt képviselőnő megtartja mandátumát.

 • Püspök búcsúztatta a dombóvári áldozatokat

  Püspök búcsúztatta a dombóvári áldozatokat

  Szombat délelőtt a kisvaszari temetőben a pécsi püspök celebrálásával helyezték örök nyugalomra azt a családot, amelynek autójára Dombóváron két hete rádőlt egy negyvenméteres fa a tomboló viharban.