EUR: 312,53 Ft
CHF: 260,97 Ft
2018. április 24., kedd
György

Belföld

Tizenöt év fegyházbüntetés egy fegyverrel fenyegetőző férfinek

Több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, lőfegyverrel visszaélés bűntette és önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt 15 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit a Miskolci Törvényszék kedden – közölte a bíróság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a vádlott és a sértett között 14 éven keresztül érzelmi kapcsolat volt, ez időszak alatt a vádlott nagyobb összeget adott kölcsön a sértettnek, majd a kapcsolat megszakadása után engedély nélkül tartott fegyverével visszakövetelte a pénzt.


A fegyvert egy alkalommal a sértett házában tartózkodó több emberre rászegezte, megpróbálta elsütni, azonban az nem sikerült, ezért egyiküket a pisztoly markolatával halántékon ütötte

A törvényszéken a férfi beismerő vallomását tett. A bíróság ezt, és azt, hogy a terhére rótt bűncselekmények egy része kísérleti szakban maradt, enyhítő körülményként vette figyelembe, ugyanakkor súlyosító körülmény volt többek között a vádlott büntetett előélete és az, hogy fegyverrel fenyegetett meg többeket.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezett. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Kapcsolódó Cikkek