EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Belföld

Több mint 200 millió forint értékű kábítószert foglaltak le a rendőrök Debrecenben

Hatvanezer adag, 200 millió forint értékű kábítószert foglaltak le a rendőrök Debrecenben – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel pénteken.

Dobó Dénes tudatta, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, a budapesti rendőrök, valamint a Terrorelhárítási Központ és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály összehangolt akciójával négy férfit és egy házaspárt fogtak el otthonaikban június 7-én.


A gyanú szerint a 26 éves debreceni T. István rendszeresen vásárolt kábítószert budapesti ismerőseitől továbbértékesítési szándékkal. A hajdú-bihari rendőrök rajta keresztül beazonosították azt a négy – budapesti és dunakeszi – férfit és a házaspárt, akik az ország egész területén árusították a kábítószert.

A rendőrök a házaspárnál közel 50 kilogramm marihuánát, egy kilogramm amfetamint, több millió forintot, valamint külföldi valutát találtak. C. Józsefnél három kilogramm amfetamint, 2000 darab extasy tablettát, míg a többi gyanúsított lakásában további készpénzt, kábítószergyanús anyagot és növényi származékot foglaltak le.

Az öt férfit és a nőt előállították a megyei főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, és bűnügyi őrizetbe vették őket. A Debreceni Járásbíróság pénteken elrendelte előzetes letartóztatásukat, míg T. István az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet – mondta el Dobó Dénes, hozzátéve, a nyomozók vizsgálják a gyanúsítottak külföldi kapcsolatait is.

Kapcsolódó Cikkek