2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Érd

Több mint tornaterem

Új tornacsarnokkal gazdagodott az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium. Az ünnepélyes keretek között átadott tornacsarnokban otthonra találhatnak kosárlabdázók, röplabdázók és teremfocizók is.

A tornacsarnok – mint az erdmost.hu közölte – a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósult meg, nettó 260 281 378 forintos költségvetésből. A küzdőtér 25×30 méteres, 7 és fél méteres belmagassággal. A hasznos alapterülete 1100 négyzetméter, ami lehetővé teszi, hogy egyszerre két osztály is részt tudjon venni a testnevelésórán.


Szabó Tünde sportért felelős államtitkár egyebek közt elmondta: minden eszközzel arra törekednek, hogy a fiataloknak sportolási lehetőségeket teremtsenek

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az átadási ünnepségen egyebek mellett arról beszélt, hogy a jövő nemzedékének egy olyan európai színvonalú létesítményt adhattak most át, amely hosszú távon szolgálni fogja őket. Az államtitkár azt is elmondta: minden eszközzel arra törekednek, hogy a fiataloknak sportolási lehetőségeket teremtsenek, mert csak így nőhet fel egészséges nemzedék, egészséges fizikummal és szellemiséggel.

Rövid talajtorna-bemutató színesítette az átadási ünnepség programját

A térség országgyűlési képviselője, Aradszki András, azt hangsúlyozta, hogy az aktív közösségi életbe is beépíthető az új létesítmény
Fotók: Boros Sándor

A térség országgyűlési képviselője, Aradszki András hangsúlyozta, hogy nagy szükség volt már az új tornacsarnokra, mert azon túl, hogy a diákok sportolásra használják, az aktív közösségi életben is szerepet kaphat a létesítmény. Az államtitkár kiemelte, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 25 tornaterem, több mint 100 tanterem, 5 iskola és 24 tanuszoda jön létre. Az országgyűlési képviselő rámutatott, hogy a kormány a program valamennyi projektjét nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította, és azok összes költségét a magyar állam állja.


A csarnokavatási ünnepségen néptánc-csoport is fellépett

Kapcsolódó Cikkek