2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb X.kerület XIX.kerület

Többletforrás a kulcsfontosságú területekre

György István

A családokról, a biztonságról és a munkából élőkről szól a 2018-as költségvetés, amely a következő mérföldkő a teljes foglalkoztatás felé.

György István fővárosi kormánymegbízott a témában tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, ehhez Magyarország stabil gazdasága jelenti az erős alapot, hiszen már hatodik éve folyamatosan növekvő pályán van a magyar gazdaság.

− A jövő évi költségvetés legnagyobb erőssége, hogy 2017-hez viszonyítva számos kulcsfontosságú területre is többletforrást biztosít, így az egészségügyre 102 milliárd, az oktatásra 81, az otthonteremtésre 15, a nyugdíjakra, családtámogatásra, szociális területre 287, valamint a gazdaságfejlesztésre 205 milliárd forinttal több jut − emelte ki a kormánymegbízott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.