2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Ózd

Tömegeket vonzott a Jazz Parádé

A II. Hétvölgy Fesztivál programjai között kapott helyet a VIII. Jazz Parádé, amelyen ezúttal is neves előadók léptek színpadra. A program megvalósításában hatalmas szerepet vállalt Balog Zolán miniszter (Emmi), aki ötmillió forinttal támogatta a rendezvényt.

A zenei programot a korábbi évekhez hasonlóan a Jazz Parádé két éltetője, Dancsok Tamás és Varga Tibor állította össze, sőt a fellépőket is ők szervezték Ózdra. Nekik köszönhetően lépett színpadra több zenei műfaj képviselője. Május 26-án utcazenészek lepték el Ózd köztereit, mintegy kedvcsinálóként a helybelieknek a kétnapos zenei fesztiválhoz. Aztán sorra mutatkoztak be a minőségi muzsika képviselői, mint a Miskolci Dixieland Band, a Selected Six, a Budapest Jazz Band vagy Pély Barna, aki szenzációs előadást produkált egy szál gitárral. Róla Dancsok Tamás meg is jegyezte, hogy igazi show-t nyomott az igai profi zenész, akit a jövőben visszavárnak a városba. A főszervező úgy értékelt, hogy ezt a kétnapos produkciót akár Las Vegasban is le lehetett volna adni. Mert a második nap sem szűkölködött nívós zenében, a Swing Boys Budapest, a New Orleans Marching Band, a Bohém Ragtime Band és csattanóként a Majka & Curtis kettős varázsolt igazi zenei élményt a mintegy kétezer érdeklődő számára.


Fotó: Lokál
Képalá: Az ózdi származású Lázár István igazi örömzenét játszott a trombitáján

A formálódó kulturális negyedben – ahol az alkalomra virágos környezetet biztosított az önkormányzat – az ÓMI Olvasó szakmai stábja végezte magas színvonalon a rendezvény lebonyolítását. Információnk szerint a támogatásnak köszönhetően nullszaldós lett a pénzügyi elszámolás, miután minden fellépőt kifizettek.

Fotó: Lokál
Képalá: Majkáéknak kétezernél is nagyobb volt a közönsége

Riz Gábor közbenjárt Balog Zoltánnál a támogatás megítélésében, amit az ÓMI igazgatója, Pappné Szalka Magdolna kért a minisztertől. Az országgyűlési képviselő a parádé után gratulált a szervezőknek és a műsor összeállítóinak. Kifogásolta az első napi viszonylagos érdektelenséget a közönség részéről, ami a programok egymásra torlódása miatt fordulhatott elő, ám véleménye szerint a második nap mindenért kárpótolt. Végül a nívós zenei esemény résztvevőinek megköszönte, hogy öregbítették Ózd jó hírét.


Fotó: Lokál
Képalá: Pély Barna virtuozitását sokan megtapsolták

Fotó: Lokál
Képalá: Az ózdi közönség ezúttal is hálás volt a magas színvonalért

Fotó: Lokál
Képalá: Sok műfaj számos előadója fellépett Ózdon

Fotó: Lokál
Képalá: Érdeklődésben idén sem volt hiány

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.