EUR: 325,44 Ft
CHF: 295,49 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Extra

Tordai Teri és Horváth Lili: Az ellentétek kötnek össze minket

Különleges anya-lánya kapcsolatukról vallott Tordai Teri és Horváth Lili a Lokál Extrának. Bár a két népszerű színésznő igen eltérő karakter az életben, pont ezt érzik legnagyobb előnyüknek.

Számtalan jól működő anya-lánya kapcsolatot láthatunk a hazai sztárvilágban, de Tordai Teri és Horváth Lili viszonya legendás. Lili elvált szülők gyermekeként pályatársaihoz képest későn jött rá, hogy egy nap az édesanyja nyomdokaiba szeretne lépni a világot jelentő deszkákon, miközben anyja ekkor már sikeres színésznő volt itthon és Németországban. A két színésznőt azóta nemcsak a családi kötelék és a szeretet, hanem a színpad is összefűzi, ugyanis a közelmúltban mutatták be a Nőből is megárt a nagymama című darabot a Bethlen Téri Színházban.


– Nagyon más karakterek vagyunk, talán ezért is tudunk sokat vitázni. Azt mondhatnám, hogy az ellentétek kötnek össze minket ilyen szorosan. Édesanyámnak vibrálóbb, energikus és humoros a természete, az én alkatom sokkal drámaibb. A színpadon viszont egyenrangú partnerek vagyunk. Amikor először együtt játszottunk, meg voltam szeppenve, talán mert nem volt elég tapasztalatom, és pályám elején teherként éltem meg, hogy állandóan összehasonlítgatnak vele, de most már csak mosolygok rajta. A tapsrendnél most már ét hasonló habitusú, de egyenrangú színésznő áll és sokszor eszembe jut, hogy milyen büszke lehet rám édesanyám. Remélem egy nap énm is átélhetem ezt a gyermekeimmel, de nem baj, ha nem egy színpad lesz a helyszín – mesélte Lili, majd édesanyja vette át a szót.

– Az anyaság lemondással jár, hiszen mindent félre kell tenni. Kevesebbet vállaltam Lili mellett, és emlékszem, 18 évesen a „semmiből” mondta el nekem, hogy felvételezni szeretne a Színművészetire. Miután felvették, én is újra „főiskolás” lettem: sokkal több szerepet vállaltam, mivel akkoriban kerültem az Újszínházhoz. Nagymamaként viszont lassítanom kell, hiszen a szülők élete már sokkal gyorsabb. Csodálattal nézem, hogy a lányom e nehéz szakma mellett három gyermeket vállalt, de még játszik és tanít is. Nemegyszer meg is jegyeztem Lilinek: Ezt jobban csinálod, mint én! Mindig is fontos volt nekem, már gyerekkorától kezdve, hogy ne szóljak bele az életébe, hiszen szülőként sem tudhatjuk előre, hogy milyen kincset rejt a gyerekünk – fűzte hozzá a Jászai Mari-díjas színésznő.


A nagymamaság új távlatokat nyitott Tordai Teri – akit az unokái csak Terikének hívnak – életében,  azonban a színésznő azt is bevallotta a Lokál Extrának, hogy haladnia kell a korral kis unokái, Dóri, Áron és Ádám mellett.

forrás: kallaitoth

– Áron mondta nekem nemrégiben, nem hiszi el, hogy nem tudok SMS-ezni. Nekem még számítógépem sincs. Ilyenkor el szoktam mondani a kicsiknek, hogy én viszont rengeteget szoktam olvasni és énekelni, utóbbit ők is örömmel hallgatják, sőt amikor nálam vannak, igyekszem minél viccesebb módon elkészíteni az uzsonnájukat: formázom a szendvicseket és a hozzávalókat, közben pedig vicceket mesélek nekik. Rá kellett jönnöm, hogy nagymamának lenni sokkal könnyebb, mint szülőnek, hiszen itt érik be annak a gyümölcse, amit szülőként beletettem a lányomba. Na jó, picit el is lehet őket rontani, persze úgy, hogy ha kell, akkor háttérbe szorítom magam, hiszen a kicsiknek mindig az anyjuk az első – osztotta meg velünk gondolatait az Újszínház művésze.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Markos György befejezte

  Vége! Markos György befejezte

  Szomorú bejelentést tett a 73 éves humorista. A születésnapját nemrégen ünneplő híresség úgy gondolja,okosabb döntés, ha visszavonul és nem lép többet színpadra.

 • Jobban van a család, amelyet letarolt a drogos BMW-s

  Jobban van a család, amelyet letarolt a drogos BMW-s

  A 38 éves D. Dánielt, ismert teniszedzőt, sokáig mesterséges kómában tartották a horvát orvosok, ám a Ripost megtudta: a háromtagú család állapota rohamosan javul, úgy tűnik, teljesen fel fognak épülni.

 • Húzd meg jobban!

  Húzd meg jobban!

  Cserkészek kötelet húztak a hétvégén a lezárt Szabadság hídon.

 • Budapest Európa sportfővárosa

  Budapest Európa sportfővárosa

  2019-ben Budapest nyerte el az Európa Sportfővárosa címet, aminek köszönhetően minden eddiginél több eseményt rendeznek meg nálunk a profi sportolók és mozogni kedvelő lakosság számára egyaránt.