EUR: 325,25 Ft
CHF: 294,90 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Továbbfejlesztenék a margitszigeti zenélő szökőkutat

A margitszigeti zenélő szökőkút multimédiás bővítéséről is dönthet szerdán a Fővárosi Közgyűlés.

A testület a Szeneczey Balázs és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettesek által jegyzett előterjesztés elfogadásával dönthet arról, hogy multimédiás video- és lézervetítésre alkalmas eszközökkel bővítik a szökőkutat.


A javaslat szerint a Margitsziget látogatottságára és a vizes világbajnokság rendezvényeinek helyszíneire tekintettel indokolt növelni a szökőkút már meglévő látványélményét – fény és vízjáték show-ját -, megőrizve a szökőkút egyediségét.

“A jelenlegi, változatos zeneszámokkal összehangolt, este megvilágított vízjáték kiegészül egy 30×15 méteres vízvászonra történő, szürkület utáni vetítési lehetőséggel” – fogalmaztak a javaslatban.

Mint írták, a már meglévő, esti zenei show-val összedolgozva a “vízvászonra” video- és lézerprojektor segítségével látványos multimédia anyagokat lehet vetíteni, amelyek hangosítását a meglévő hangfalrendszer biztosítja. A szökőkút meglévő vezérlőrendszere kis kiegészítésekkel alkalmassá tehető az új fúvóka szivattyúja, illetve a lézer- és videoprojektorok vezérlésére.

Az előterjesztés szerint a beruházás bruttó 39,6 millióból valósulhatna meg.

A testület dönthet arról is, 10 millió forintot biztosít arra, hogy a “Városháza Park és Oázis” projekt keretében, idény jelleggel installációkat – fából készült padlóburkolatot, a dézsákba telepített növények közé pedig ülőalkalmatosságokat – helyeznek ki a parkba.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása a legnépszerűbb a családvédelmi akcióterv júliusi elsején életbe lépett elemei között. A babaváró támogatást háromezren igényelték eddig, közülük 1300 pár már meg is kapta a tízmillió forintot.

  • Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    A magyar és romániai fellépők mellett izraeli, mexikói, lengyel, görög-török-brit és norvég előadók is színpadra lépnek az erdélyi Mérában augusztus első négy napján a Világzenei Csűrfesztiválon.