2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Miskolc

Tragédia Lyukóban! Szomszédja fegyverével lőtte fejbe kislányát egy férfi

Véletlenül sült el a pisztoly egy férfi kezében június 12-én este Miskolcon. A golyó olyan súlyos sérülést okozott az apa kilencéves kislányának, hogy a gyermek a kórházban belehalt sérülésébe.

Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a részleteket ismertetve elmondta: a férfi szomszédja hosszabb időre elutazott, értékesebb tárgyait összepakolta és azokat rábízta a gyanúsítottra megőrzésre.


Hétfő este a férfi kíváncsiságból úgy határozott, hogy átnézi a nála hagyott szatyrokat. Az egyikben talált rá az igen kicsi, egy nagyobb tenyérben jószerivel észre sem vehető fegyverre, amelyet addig forgatott, nézegetett, amíg az el nem sült. A golyó a kislányt találta el  tette hozzá az alezredes.

A szörnyű tragédia óta üresen áll a családi ház – fotó: Lokál

A kislány anyja a 112-es központi segélyhívó számon jelentette, hogy a lakásukon a kilencéves lányukat az élettársa véletlenül meglőtte.

A járőrök és a mentőszolgálat munkatársai azonnal a helyszínre siettek, ahonnan az elsődleges ellátása után kórházba vitték a gyermeket, a kislány azonban olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy meghalt. A nyomozók a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították az apát, akit gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt hallgatnak ki.

Kapcsolódó Cikkek