2019. július 22., hétfő
Magdolna

Extra

Tragédia! Meghalt A tetovált lány sztárja

A tetovált lány sztárja mindössze 56 éves volt. Az is kiderült, hogy milyen szörnyű betegség okozta Michael Nyqvist halálát. 

Michael Nyvist családja közleményben tudatta, hogy 56 éves korában elhunyt a svéd színész. Halálát tüdőrák okozta. Megemlékeztek arról, hogy a színészt mindenki szerette a környezetében és képes volt elérni, hogy jókedve másokra átragadjon. Sármja és elképesztően karizmatikus személyisége tagadhatatlan volt.
Svédország ünnepelt színésze 1960 novemberében született, édesanyja svéd, édesapja olasz volt. Ő nevelőotthonba került és kicsi volt még, amikor örökbe fogadták. Később úgy jellemezte a gyerekkorát, mint aki szinte már küldetésének érezte, hogy megtalálja a biológiai szüleit. A színház 17 évesen ejtette rabul, amikor cserediákként egy évet Amerikában töltött. 24 évesen felvették a malmöi színiakadémiára. Később játszott színházban és filmekben is. Karrierje legnagyobb sikerét Stieg Larsson Millenium trilógiájának megfilmesítésének köszönheti, hisz Noomi Rapace-szal együtt megkapták A tetovált lány főszerepeit. Ő alakította Mikael Blomkvistet. Ezzel a sztár betörhetett Hollywoodba is, szerepelt többek között a Mission:Impossible negyedk részében is.Michael Nyqvist
fotó: Profimedia, Film Stills

Kapcsolódó Cikkek

 • 80 éves Batman

  80 éves Batman

  A San Diegó-i Comic-Con Múzeumban mutattak be különböző Batman ereklyéket, a Batman-képregények első megjelenésének 80.

 • Magyarok is beveszik az 51-es körzetet

  Magyarok is beveszik az 51-es körzetet

  Közel 2 millióan, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a közösségi oldalon a legendás 51-es körzet leigázásra. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, de a hatalmas érdeklődés miatt az amerikaiak kezdik egyre komolyabban venni a szervezkedést.

 • Még több gyilkosság és sárm

  Még több gyilkosság és sárm

  Több mint 10 éve már, hogy Maureen Jennings Detective Murdoch-regényeinek szereplői életre keltek, és azóta is világszerte sok millió ember nézi az eddig 13 évadot felvillantó sorozatot.