2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Belföld

Tudatosság kell egy egészséges társadalomhoz

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciasorozatának hatodik állomása az egészségtudatosság témakörében zajlott. Márton Péter, a társaság vezérigazgatója kiemelte a mentális és fizikai egészség nemzetgazdaságra gyakorolt jelentőségét.

Betlehem József, az Emmi miniszteri biztosa előadásában elmondta, a nem megfelelő egyéni egészségtudatosság és megelőzés szorosan összefügg az ellátórendszerrel, hiszen tanulmányok bizonyítják, alacsony egészségműveltség mellett az emberek többször fordulnak orvoshoz, kevesebb szűrővizsgálaton vesznek részt, amelyek kihatnak az egészségügyre fordított költségekre.


Századvég, konferencia, Márton Péter igazgató
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Dr. Princzinger Péter, az MTÜ vezérigazgató-helyettese a turizmus és az egészségturizmus eredményeit prezentálta. Magyarország nemzetközileg elismert fürdő- és ásványvízkészletei tekintetében. Hazánk népszerű célállomása a medikális céllal látogató turistáknak a kitűnő ár/érték arány és a kiegészítő szolgáltatások okán.

Prof. Bagdy Emőke a mentális egészség fontosságára hívta fel a figyelmet. Nemzetközi kutatások alapján mutatta be, hogy a stressz megfelelő kezelésének elsajátítása pozitívan befolyásolhatná a lakosság egészségi állapotát, a megelőzés és a betegségek minél gyorsabb lefolyását.

Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a hazai wellness-szállodák minőségéről beszélt. Béres Alexandra a mozgás jelentőségéről és pozitív hatásairól tartott előadást, Orbán Szabolcs, a Muzix Kft. ügyvezetője a legújabb okos eszközöket mutatta be.

Kapcsolódó Cikkek