EUR: 325,35 Ft
CHF: 293,58 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Sport

Tudományos célra ajánlotta fel agyát egy volt amerikaifutball-játékos

Tudományos célra ajánlotta fel agyát Warren Sapp volt amerikaifutball-játékos.

A 44 éves exsportoló kedden jelentette be a közösségi médiában, hogy halála után a Concussion Legacy Foundation nevű szervezet kapja meg az agyát.


Közleményében Sapp elmondta, hogy már érzi a hatását annak a rengeteg ütésnek, amelyet a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) eltöltött 13 év alatt gyűjtött be. Hozzátette, hogy leginkább a memóriája miatt aggódik.

Sapp reményei szerint a felajánlásával segíthet megóvni a jövőbeli amerikaifutball-játékosokat az agyrázkódásoktól és a maradandó agykárosodástól.

Sapp 1995 és 2003 között a Tampa Bay Buccaneers védőfalembereként játszott, ahol hét alkalommal kapott meghívást a sportág All-Star gálájának számító Pro Bowlra, 2002-ben pedig sikerült bajnoki címet is nyernie a floridai alakulattal. Ezután 2004 és 2007 között az Oakland Raiders játékosa volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vívó-vb Budapesten: Állás, kész, rajt!

    Vívó-vb Budapesten: Állás, kész, rajt!

    Megkezdődött a BOK Csarnokban a vívó-világbajnokság. Budapest ötödször házigazda, de ezúttal olimpiai kvalifikációs versenyről van szó, amelyen a magyar csapatok megerősíthetik ranglistás helyüket.

  • Vizes vb: 2 meccs, 88 gól

    Vizes vb: 2 meccs, 88 gól

    Gólzáporos meccsel melegített a magyar férfi vízilabda-válogatott a kvangdzsui vizes vb-n, miután 24-4-re verte Új-Zélandot.