EUR: 325,42 Ft
CHF: 293,38 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Program

Túl-világi átjáró a Magyar Nemzeti Múzeumban

TÚL-VILÁGI ÁTJÁRÓ A MAGYAR NEMZETI MÚZEUMBAN

2017. június 24. szombat 14:00 – 02:00


A Magyar Nemzeti Múzeum egyetlen éjszakára mágikus kapuvá válik, amely új dimenziókat nyit meg. Szellemi magaslatok és mélység, fel- és alászállás, világok közötti átjáró, szent és profán: MNM mint lélekvezető!

15:00-18:00 Túlvilági séta gyerekeknek! – Túlvilági séta, evilági maradványok, titkos jelentések címmel régészek és múzeumpedagógusok várják a 8-14 év közötti gyerekeket, ahol a csontleletek, kincsek és a temetkezési szokások kerülnek fókuszba.


18:00 órától Világok közötti átjáró: tárgyvallomások a túlvilágról
Exkluzív tárlatvezetések, előadások, ahol olyan témákban mélyülhetünk el, mint a koponyalékelés, életfa.
18.30 Halálos szerelmek: Teremtő vágyak – Találkozásélmény és műalkotás. Gerevich József pszichológus előadása

18:30-24:00 Túlvilági turizmus: középpontban azok a történelmi, mitológiai figurák, akik túlmentek az evilági határokon: ördögök, boszorkák, tündérek.

19:00-21:00 Átjáró az érzékek világába – TANGÓ: Táncbemutató és tánctanítás a művészet és az érzéki összefonódás jegyében

19:30 és 22:00 Utazás a történelem sűrűjébe: Élő Múzeum-programok boszorkányokkal és prédikátorokkal több időpontban. Lépj velünk a történelem színpadára!

24:00 Orfeusz, aki minden értelemben megjárta az alvilágot – Kortárs tánc és mitológia Grecsó Zoltán és Simkó Beatrix duója Orfeusz és Eurüdiké mítoszát a mai viszonyok közé helyezi, Szabó Júlia múzeumpedagógus és Szabó Ádám régész párbeszédén keresztül pedig a lapidáriumi Orpheus-kövek kerülnek rivaldafénybe.

18:00-24:00 Szellemi magaslatok: Az IGE-IDŐK – A reformáció 500 éve kiállítás, a szubjektív irodalmi és a kurátori tárlatvezetéseken egyszerre több világ is megnyílik. Milyen változásokat hozott a fél évezreddel ezelőtt elindult folyamat a kultúrában, a politikában, a mindennapokban, a vallásosságban? Milyen egyéni és közösségi utak vezetnek az üdvösség felé? Mennyire válik szét a múlt és a jelen?

Az örökkévalóság mélysége: Megmentett műkincsek 2017
A Magyar Nemzeti Múzeum és a Magyar Képzőművészeti Egyetem restaurátor hallgatóinak diplomamunka-kiállítása – meglepő tárgyakkal és folyamatos tárlatvezetéssel.

Újraélesztett anyagok: RE-design – kortárs képzőművészeti kiállítás folyamatos tárlatvezetéssel

Koncertek/Zene/DJ /Fényfestés: átjáró a virtuális és az anyagi világ között a zene hullámhosszán és a fény sebességével

1088. Bp., Múzeum krt. 14-16.
06 1 3277768
[email protected]
www.mnm.hu
facebook.com/nemzetimuzeum

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghosszabbítják Az Inkák Aranya kiállítást

  Meghosszabbítják Az Inkák Aranya kiállítást

  A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők 2019. október 13-ig meghosszabbítják Az Inkák Aranya kiállítás nyitva tartását. A letűnt, titokzatos birodalom kincseit bemutató tárlat márciusban nyitotta meg kapuit és eredetileg nyár végéig várta volna a látogatókat a belvárosi Komplexben.

 • Music Fm a LUPÁN

  Music Fm a LUPÁN

  Újra éled az idén év elején megszűnt Music Fm, ha nem is az éterben, de a rádió egykori DJ-i Budapest tengerpartjának legújabb helyszínén, a Takarék Beachen hétvégnte pakolják majd a lemezeket.

 • A legnagyobb hazai fesztiválok között a Campus

  A legnagyobb hazai fesztiválok között a Campus

  A Campus Fesztivál az elmúlt években már bebizonyította, hogy a minőségi kultúra, a kiegyensúlyozott színvonal, a zenei sokszínűség jellemzi, ezzel idén is bekerült a minősített európai fesztiválok közé.