EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Pécs

Tűzoltók sprinteltek a tv-toronyban

Több mint 70 méter magasra kellett felfutniuk azoknak a lánglovagoknak, akik a különleges pécsi versenyre vállalkoztak. A tűzoltóknak a 438 lépcsőfokot teljes menetfelszerelésben kellett teljesíteniük.

Ez azt jelenti, hogy bevetési ruhában, csizmában, védősisakban és kesztyűben tették meg az előírt távot. A futásra szinte az ország minden pontjáról érkeztek hivatásosok, köztük két nő is. A nem mindennapi versenyt tavaly rendezték meg először, hogy versenyszerű keretek között is felmérjék a tűzoltói beavatkozások során fellépő fizikai igénybevételt.

Még az acélpalackot is fel kellett cipelniük a tűzoltóknak

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.