EUR: 310,27 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb XIV.kerület

Udvari játék épült a kártérítésből

A jó hírneve megsértéséért megítélt 300 ezer forintos kártérítés teljes összegét a Zuglói Tihany Óvodának adományozta a BVSC-Zugló elnöke.

Szatmáry Kristóf azután perelte be az RTL Klubot, hogy az lejárató riportot közölt róla.


Szatmáry Kristóf már át is adta a gyerekeknek az új kerti játékot ( Fotó: Sáfár Tibor)

Hazudott az RTL Klub – állapította meg tavaly ősszel a Fővárosi Törvényszék, amely kimondta: az RTL Híradó 2015. január 5-én valótlanul állította, hogy Szatmáry Kristóf elnök és fia használta a még át nem adott uszoda medencéjét. A csatorna ezzel megsértette az egyesület elnökének jó hírnevét. Mindezért 300 ezer forintos kártérítés fizetésére, valamint 15 napon belüli bocsánatkérésre kötelezte az RTL Klubot a taláros testület.
Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke a kártérítést jótékony célra ajánlotta fel: országgyűlési képviselői választókerületének egyik gyermekintézménye, a Zuglói Tihany Óvoda kapja meg a teljes összeget. A 300 ezer forintból a gyerekek az óvoda játszóterére egy egyedi készítésű lovas kocsit kaptak, amelyet már birtokba is vehettek.

A 300 ezer forintból a gyerekek az óvoda játszóterére egy egyedi készítésű, játék lovas kocsit kaptak ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Számomra szimbolikus volt ez az ügy, mert ha minden alkalommal beperelném a balliberális médiát, amikor hazudik rólam, akkor az életem arról szólna, hogy állandóan ügyvédekkel találkozom – mondta a játszótér átadásakor Szatmáry Kristóf. – Ezért csak ritkán fordulok bírósághoz, és most is csak azért tettem, mert az RTL Klub a gyermekemet is belekeverte a politikai játszmáiba, és ezzel átlépett egy határt – jelentette ki. Hozzátette, az elmúlt években számtalanszor próbálták már a családját lejáratni ismétlődő hazugságokkal. „Azt javasolom az ellenzéki sajtó tisztelt képviselőinek, hogy a további perek elkerülése érdekében keressenek meg engem is, mielőtt cikket jelentetnek meg rólam. A hazugságokkal ellentétben ugyanis az egyébként évtizedek óta kereskedelemmel foglalkozó családom tulajdonában nincs 12 trafik, hanem csak egy, meg lehet nézni a cégadatbázisban. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál az elnökségem alatt minden törvényes és átlátható volt, és ezt az illetékes hatóságok – a NAV-tól az Állami Számvevőszékig – szintén igazolták. Az édesanyám a diplomáját 2004-ben szerezte a Pécsi Tudományegyetemen, még a számát is megadtuk. A tények azonban nem tudták meggyőzni a balliberális médiát, és mivel nem tudnak semmit felhasználni ellenem, újra és újra a százszor megcáfolt rágalmakat veszik elő – mondta Szatmáry Kristóf, hozzátéve: nem hagyja, hogy a családját is meghurcolják mások politikai céljainak szolgálatában.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.