2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Nyíregyháza

Új hangár a sportrepülésért

A nyíregyházi repülőtér egyik új ékessége egy hangár. Az összesen 15 gép befogadására alkalmas épület 40 milliós költségből épült, negyven éve nem volt ekkora, a sportrepülést segítő fejlesztés.

Két motoros, három vitorlázórepülő, valamint nyolc sárkányrepülő hajléka lesz a két épületrészből álló hangár, közel 600 négyzetméteren. Az ország egyik legjobb adottságokkal rendelkező repülőterén a második világháború után épült az első hangár, és 1950-ben alakult meg a Nyíregyházi Repülőklub. Egyébként Nyíregyháza neve régóta ismerősen és jól cseng a polgári pilótaképzésben: a bázison számos szakember sajátította el a gyakorlati alapokat az elmúlt évtizedekben. Az oktatás mellett a forgalom is bővül: egyre több magángép landol, és a sportrepülés is egyre népszerűbb.


Hangár (Fotó: Lokál)

Hársfalvi Péter, a Nyíregyházi Repülő- és Ejtőernyős Klub elnöke az avatáson elmondta, az épület magánberuházásban, társadalmi összefogással készült el, önkormányzat a telket biztosította. Ezzel megteremtették a magasabb színvonalú repülés és ejtőernyőzés alapjait, és jobb körülmények fogadják a repülő-, sárkányrepülő- és ejtőernyősverseny résztvevőit is. Az átadáson elhangzott: szeretettel várják a fiatalokat, hogy valósítsák meg repülési álmaikat.

Hangár (Fotó: Lokál)

Hangár (Fotó: Lokál)

Hangár (Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek