2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb XIII.kerület

Új helyen kell fizetni a parkolásért!

Új fizetős várakozási övezetet alakítanak ki a kerületben. Július 3-ától fizetni kell a Szegedi út–Lehel utca–Róbert Károly körút–Dévényi utca–Szegedi út–Tatai utca–Rákos-patak–Béke utca–Petneházy utca–Reitter Ferenc utca által határolt területen.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a fizetős parkolás bevezetésével a szabályosan használható parkolóhelyek száma nem változik, telítettségük csökkenni fog, ezáltal a kerületi lakosok könnyebben találhatnak várakozóhelyet lakásuk közelében, rendezettebbé válik a kerületrész, várhatóan kevesebb lesz a területre érkező ingázó autók száma, és ezáltal csökkenhet a kerület környezeti terhelése is.
Azoknak, akiknek állandó lakcíme az új zónába esik, az önkormányzat ingyenes parkolási lehetőséget biztosít.
Lakónként egy, de lakásonként több személygépkocsira is kiváltható a lakossági várakozási engedély.
Az igénylés feltétele, hogy a lakos a gépkocsi forgalmi engedélyében üzemben tartóként vagy tulajdonosként legyen bejegyezve. Feltétel továbbá, hogy az igénylőnek a meglévő járművére vonatkozóan nem lehet parkolási- és pótdíj-, valamint gépjárműadó-tartozása. Ingyenes várakozási engedélyt igényelhet az is, aki a gépkocsit kizárólagos használatra kapta munkáltatójától, és nem váltotta ki a saját jogon járó lakossági várakozási engedélyét. Az igénylés feltétele, hogy a magánszemély állandó bejelentett lakcíme a várakozási övezetben legyen, és a szóban forgó gépjármű tulajdonosa vagy üzemben tartója igazolhatóan az igénylő munkáltatója vagy egyéni vállalkozó esetében önmaga legyen. Természetesen feltétel az is, hogy sem parkolási-, sem gépjárműadó-tartozása nem lehet.

Kapcsolódó Cikkek