2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Szolnok

Új tervek az egyetem gazdálkodási karán

Hiába jön a nyár, az élet nem áll meg a Pallasz Athéné Egyetem szolnoki Gazdálkodási Karán. A városi campuson biztosított a jövő, sőt újabb jelentős fejlesztésekre van kilátás – ezt állítják az intézményvezetők.

Dr. Ailer Piroska rektor rögtön a képzési portfóliót helyezte előtérbe. Elmondása szerint már dolgoznak azon, hogy elindulhasson Szolnokon a sportközgazdász mesterszak és a gazdasági informatikus szak elindítása. A fejlesztés egyébként már idén is mutatott jeleket, hiszen a tanév második félévében elindult a városfejlesztési mesterképzés. Dr. Ailer Piroska azt is kiemelte, hogy jövőre már Neumann János Egyetem lesz az intézmény neve, mindezt azzal indokolta, hogy a világhírű magyar matematikus tudományos-kulturális öröksége minden tekintetben kapcsolható az egyetem képzési profiljához és szellemiségéhez.


A beiskolázási tervekről már dr. Fülöp Tamás tudományos rektorhelyettes adott átfogóbb képet. Ahogy fogalmazott: a Pallasz Athéné Egyetem a toborzás során „kilép az intézmény falai közül”, és a középiskolákban szeretné népszerűsíteni az intézményt. Ehhez felvették a kapcsolatot a helyi szakképzési centrumokkal és a kormányhivatallal is. Hozzátette, hogy a tudományos élet is fellendülhet Szolnokon az újabb anyagi támogatások révén, de például a Magyar Tudomány Napja összegyetemi programjai sem Kecskeméten, hanem a Tisza partján lesznek ősszel.

Mindezekből az intézményvezetők azt a konklúziót vonták le, hogy a szolnoki Gazdálkodási Kar stabil háttérrel rendelkezik, ami kiváló alapot nyújt az előrejutáshoz.

Kapcsolódó Cikkek