EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Salgótarján

Újabb milliárdok érkeznek

Újabb 5,7 milliárd forintos támogatásról született döntés Nógrád megyében – adta hírül közleményében Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke. A támogatási összegből huszonhét fejlesztési projekt indulhat el idén térségünkben.

 

A Nógrád Megyei Önkormányzat közgyűlése második alkalommal tartott május 26-án soron kívüli ülést, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program újabb támogatásainak nyissa meg az utat Nógrád megyében – tudtuk meg.


Skuczi Nándor kifejtette: a közgyűlés korábbi, 2017. április 7-i ülése alkalmával nem történt meg az összes támogatási kérelem elbírálása. Ekkor 130 támogatási kérelem vonatkozásában hozta meg támogató döntését a közgyűlés. A második, soron kívüli közgyűlés összehívására azért került sor, hogy az eddig szakmai értékelés alatt álló támogatási kérelmek jóváhagyásáról határozzon a testület. „Ezzel a döntéssel újabb 27 darab fejlesztési projekt – közel 5,7 milliárd forint értékben –  kapott zöld utat. Reményeink szerint a kivitelezések rövidesen megkezdődhetnek” – zárta közleményét Skuczi Nándor.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.